Tải bản đầy đủ - 0 (trang)
C. TENSE : Give the correct tense of the verbs in brackets to complete the following passages

C. TENSE : Give the correct tense of the verbs in brackets to complete the following passages

Tải bản đầy đủ - 0trang

35.Last month when we ( visit ) □□□..him, he (do)□□..an experiment on the

upstairs

31◻◻◻◻◻◻◻.

32◻◻◻◻◻◻◻◻.

33◻◻◻◻◻◻◻

34◻◻◻◻◻◻◻◻. 35◻◻ ◻ , ◻◻◻◻

D. PHONETIC : 1. Odd one out

36 .a. great

b. hate

c. heat

d. afraid

37. a. sure

b. sight

c. sale

d. soil

38. a. exchange b. brochure c. challenge d. charity

39.

a. ordered

b. published c. impressed d. escaped

40.

a. courses

b. classes

c. watches

d. temples

36◻◻.. 37◻◻◻.. 38◻◻◻ .39◻◻◻◻.. 40◻◻◻◻◻

2 .STRESSED : Choose a word in each group that has different stress pattern

41. a. celebration b. federation c. imagination d. inspiration

42. a. Japan

b. Australia

c. Britain

d. Canada

43. a. happen

b. local

c. expect

d. wander

44. a. despite

b. dentist

c. destroy

d. describe

45. a. weather

b. lave

c. middle

d. delicious

41◻◻◻ 42◻◻◻.. 43◻◻◻◻. 44◻◻◻.. 45◻◻◻◻

E.READING

Read the following passage and fill a suitable word in each blank

LONDON TRANSPORT

Public transport (46)□□London is expensive. The fare depends on the length of the

□□(47); You can’t buy books of tickets in □(48)□ Children

Under 16 pay half ; (49)□.children under five travel free. But (50)□some

Buses you pay the driver. Most London (51)□..are double – deckers .On the

underground railway (or tube) you (52)□..your ticket from a machine or at the

(53)□.of the journey. Not all trains from one flatform go to the (54)□.. place so the

signs. The (55)□□.train leaves at about 00

46◻◻◻◻◻◻◻. 47◻◻◻◻◻◻◻ 48◻◻◻◻◻◻◻◻

49◻◻◻◻◻◻◻ 50◻◻◻◻◻◻◻ 51◻◻◻◻◻◻◻◻

52◻◻◻◻◻◻◻ 53◻◻◻◻◻◻... 54◻◻◻◻◻◻◻◻

55□□□□□□□...

F. WRITTNIG

56. The film was so interesting that we watched it several times

- It was ...............................................................................................................................

57. Write your name here

-Let ...................................................................................................................................

58. People think that computer games are harmful

-It is ..................................................................................................................................

59. We couldn’t drive fast because of the fog

-The fog ............................................................................................................................

60. It is a pity she can’t speak French fluently

-She wishes ....................................................................................................................

G. MAKE SENTENCES BASED ON THE CUES

61. If/ Susan/ eat/ much/ chocolate / she/ would/ be/ overweight

...........................................................................................................................................



62. We /extreme /tired/ after/ trip/ so/ sleep/ bus/ way/ home.

...........................................................................................................................................

63. Lan / Viet/ if/ could/ lend /ruler.

...........................................................................................................................................

64. Living room/ paint/ at the moment.

...........................................................................................................................................

65. Tet / be/important/ festival/ which/ occur/late January/ early February.

...........................................................................................................................................

ANSWER KEYS:

1. d

2. c

3. b

4. a

5. a

6.b

7. c

8. d

9. b

10.c

11.b

12.d

13.d

14.d

15. b 16.A .d

B. a

17.c

18. b.

19. d

20. a

21. peaceful

22. harmful

23.preservation

24. industrial

25.impressive

26 .is

27. have been written

28. has won 29. received 30 is

being written

31. are being destroyed 32. has not visited – moved

33. is

getting 34.are being followed 35. visited- was doing

36. c

37. a

38. b

39. a

40. d

41 . c

42. a 43. c 44. b

45. d

46.in

47. journey

48. advance

49. and

50.on 51.buses

52. buy

53. end

54. same

55. last

56.

It was such an interesting film that we watched it several times

57.

Let your name be written here

58.

It is thought that computer games are harmful

59.

The fog prevented us from driving fast

60.

She wishes she could speak English fluently

61.

If Susan didn’t eat too much chocolate , she wouldn’t be overweight

62. We were extremely tired after the trip , so we slept on the bus on the way

home

63.

Lan asked Viet if he could lend her his ruler

64.

The living room is being painted at the moment

65 Tet is an important festival which occurs in late January or early February



ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8

TG: 90’

AI) Multiple choice (6ms)

I) From each number, pich out one word whose underlined part is pronounced

differently from the others.

1) a-perform

b-colour

c-boring

d-your

2) a-bath

b-watch

c-want

d-water

3) a-thank

b-think

c-father

d-them

4) a-happen

b-house

c-hour

d-horse

5) a-filled

b-destroyed

c-wished

d-prepared



6) a-flow

b-crowd

c-cloud

d-scout

II) From each number, pick out one word which has the stress on the second

syllable:

7) a-chemical

b-upset

c-steamer

d-cupboard

8) a-jungle

b-volcano

c-surroud

d-marine

9) a-foreman

b-microwave

c-manufactor

d-mortar

10) a-powder

b-process

c-flavour

d-defrost

III) Choose the correct answer for each sentence.

11) Please ask them . . . . . . . . . . in this area.

a) don’t smoke

b) not smoking

c) to not smoke

d) not to smoke

12) Come and . . . . . . . . . . . . badminton, Nam!

a) do

b) make

c) take

d) play

13) Timson . . . . . . . . . . 13 films and I think her latest is the best.

a) made

b) had made

c) has made

d) was making

14) My birthday is . . . . . . . . . . February 2nd.

a) on

b) in

c) at

d) from

15) You should learn your lesson . . . . . . . . . .

a) careful

b) carefully

c) careless

d) carelessly

16) “The students went on a canoe trip yesterday.”

“I heard it was . . . . . . . . . . . . . . .”

a) excited

b) exciting

c) exciteful

d) an excitement

17) “Do you think your father will worry if we’re late?”

“Maybe we’d better . . . . . . . . . . . . . . him.”

a) call

b) be calling to

c) to call

d) will call

18) I said “Happy Birthday” before . . . . . . . . . . Lan a present.

a) give

b) will give

c) gave

d) giving

19) Tam . . . . . . . . . last night when the telephone . . . . . . . . . . .

a) slept-rang

b) slept-wasringing

c) was sleeping-rang

d) was sleeping-was ringing

20) “Would you like to go to the movie with me tonight?”

“ - . . . . . . . . . . . . . . . . .”

a) Yes, please.

b) I’m sorry. I’d love to.

c) No, thanks.

d) Yes, I’d love to.

21) John doesn’t play tennis. David doesn’t play tennis.

a. Both John and David doesn’t play tennis.

b. Neither John nor David plays tennis.

c. Not either John or David plays tennis.

d. Not only John but also David doesn’t play tennis.

22) The coach said, “It’s time for you to go home, boys!”

a. The coach told the boys that it was time for you to go home.

b. The coach tells the boys that it was time for them to go home.

c. The coach told the boys that it is time for them to go home.

d. The coach told the boys that it was time for them to go home.

23)

the old man spoke very slowly and clearly, I couldn’t understand him at all.



a. If



b. Because

c. Since

d. Although

24) She startedlearning English ten years ago.

a) She has not learnt English before.

b) She has started learning English for ten years.

c) She has learnt English for ten years.

d) She has learnt English since ten years.

25) They spent a lot of money on food and clothes.

a) A lot of money was spent on food and clothes.

b) A lot of money were spent on food and clothes.

c) A lot of money on food and clothes were spent.

d) A lot of money on food and clothes was spent.

26) There is a detective film

at the Thang Long Theater.

a) on

b) in

c) inside

d) outside

27) She got used to

her bike.

a) ride

b) riding

c) rode

d) rides

28) You need a good pair of paddles to play

.

a) tennis

b) football

c) table tennis

d) badminton

29) Ha Long Bay is a

.

a) World Natural Heritage.

b) Natural World Heritage.

c) World Cultural Heritage.

d) Cultural World Heritage.

30) A(n)

can take a patient to hospital quickly.

a) emergency

b) bleeding

c) wound

d) ambulance

B) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in

brackets. (0) is an example for you. (4ms)

31) Life is more . . . . . . . . . . now. (comfort)

32) Would you like to go . . . . . . . . . . . (swim)

33) He speaks French very . . . . . . . . . . . . (good)

34) Life in the city is . . . . . . . . . . . . . from life in the country. (difference)

35) Meat is not a . . . . . . . . . . food if we know how much to eat. (health)

36) These medicines can work well with your . . . . . . . . . (ill)

37) My sister has a beautiful . . . . . . . . . . . . . of stamp. (collect)

38) There was no . . . . . . . . . . for his absence from class yesterday. (explain)

C) Circle the italized portion of the sentence that is incorrect. (2ms)

39) Some people grow so taller that their health may become endangered.

A

B

C

D

40) After said goodbye to my parents, I went to school with my sister.

A

B

C

D

41) The phone rung while I was washing the dishes.

A

B

C

D

42) Henry’s friends told themselves to put his coat on the rack in their hall.

A

B

C

D

43) She isn’t old enough to done this job.

A

B

C

D

44) Eight hundred years ago Christmas songs are performed for people in towns

A

B

C



and villages.

D

45) Would you mind help me solve these mathematics problems? I can hardly

A

B

C

understand how to do them.

D

46) She was having dinner when a man was coming and giving her a bunch of

A

B

C

D

flowers.

D) Rewrite the following sentences without changing the meaning. (2,5ms)

47) The sister asked: “Are you hungry, Tom?”

- The sister

.

48) A lot of effort has been put in the work by the little girl.

- The little girl

.

49) How long have you studied medicine?

- When

?

50) John was too ill to go to school.

- John wasn’t

.

51) Tom is not as tall as Peter.

- Peter

.

E) Read the paragraphs below and the summary which follows. (3ms)

Air pollution is a cause of ill-health in human beings. In a lot of countries there are laws

limiting the amount of smoke which factories can produce. Although there isn’t

enuogh information on the effects of smoke in the atmosphere, doctors have proved

that air pollution causes lung diseases.

The gases from the exhausts of cars have also increased air pollution in most cities. The

lead in petrol produces a poisonous gas which often collects in busy streets surrounded

by high buildings. Children who live in areas where there is a lot of lead in the

atmosphere can’t think as quickly as other children and are clumsy when they use their

hands.

There are other long-term effects of pollution. If the gases in the atmosphere continue to

increase , the earth’s climate may become warmer. A lot of the ice near the Poles ma

melt and may cause serious floods.

* Complete the summary by writing the correct word in each blank (write one word

only.)

Air

(52) can make people

(53). Consequently,

some countries pass

(54) to control the quantity of

(55) in the air. Air pollution causes particular damage to the body by harming the

(56).

(57) should not be used in petrol because it is

bad for children’s

(58) and makes them clumsy in using their

hands. Poisonous gas from

(59) collects in those parts of cities

where there are tall buildings. Pollution can also have an influence on the earth’s

(60). The ice may melt near the North and South Poles, resulting in

very bad

(61).

F) Read the following passage and choose the best answer: (2,5ms)



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

C. TENSE : Give the correct tense of the verbs in brackets to complete the following passages

Tải bản đầy đủ ngay(0 tr)

×