Tải bản đầy đủ - 0 (trang)
Hoa’s house is not near her school so she goes to school __________.

Hoa’s house is not near her school so she goes to school __________.

Tải bản đầy đủ - 0trang

Question IV.Fill in each blank with a correct preposition

1. Some people are _________ the mountain and they're__________ danger.

2. I am looking __________ chocolates.

3. The plane flies ____________ mountains, rivers, and towns.

4. What would you like ____________ dinner?

5. Do you often help your sister_____________her homework?

6. The beef is on the table ______________the eggs and the fish.

7_____________school,we always go home and play tennis.

8. .Mrs.Chi needs a bottle______________cooking oil.

9. .My sister lives _________________45 Ba Dinh street.

Question V.Supply the correct form of the words in brackets

1. Don't make a fire here. It is very ..................



DANGER



2. The Mekong River is the …………. river in Vietnam.



LONG



3 Is Mr. Quang a ...................................................?



BUSINESS



4. Is The Underground in London .............. Than Metro in Paris?

5.That .......................... can play the guitar very well.



GOOD

MUSIC



6. She plays badminton ........................ a week.

7. Is Quang Ninh a .................................. province?



TWO

MOUNTAIN



8. These children like ........................................ weather.



SUN



9. What is the ................... of the Great wall?



WIDE



10. What’s Maco’s .........................? - She’s British.



NATION



Question VI.Each sentence has a mistake. Find the mistakes and correct them.

1. How height is the Petronas Twin Towers?

……………………………………………………………………

2. My brother is busyer than I am.

…………………………………………………………………..…

3. Zhang is from China. She speaks China.

……………………………………………………………….…………

4. How many homework does Lan have every day?

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



18



……………………………............... …………………………………

5. Mr. Minh rides his bike to work at the moment.



…………………………………..



……………………………

Question VII.Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same.

1.Hang is the fattest girl in my class.

=> No girl.......................................................................................................

2. How much do these flowers cost?

=> What ........................................................................................................

3.Why don't we go for a walk?

=> let.............................................................................................................

4.She always cycles to work every morning.

She always goes...............................................................................................

5.How many classrooms are there in your school?

=> How many .................................................................................................

6.How tall is Nam?

=> What ..........................................................................................................?

7.The hotel is to the left of the bank.

The bank.........................................................................................................

8.How wide is the Great Wall of China?

What is……………………………………………………………………….?

9.Lan’s hair is long and black.

Lan has……………………………………………………………….………

10.She likes drinking milk

=> Milk..............................................................................................................

Question VIII.Choose the best option (A,B,C or D)to complete the passage



I don’t usually eat breakfast. I only have _______(1) of coffee. I don’t eat _______ (2) until about

eleven o’clock. Then I have a biscuit and a glass of _______ (3) . For lunch I usually have a salad. That’s

_______ (4) about two o’clock. I have _______(5) at half pass six in the afternoon. I’m a vegetarian, so I

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



19



don’t eat _______(6) or fish. I eat cheese and eggs and things like that. I have a glass of water or fruit

_______(7) with my meals.

At the weekends, I go to a _______(8) in the evenings. You can_______(9) vegetarian meals in a

_______(10) restaurants now.

1.



A. a packet



B. a cup



C. a can



D. a bar



2.



A. any



B. some



C. anything



D. something



3.



A. peas



B. rice



C. chocolates



D. milk



4.



A. at



B. on



C. in



D. of



5.



A. breakfast



B. lunch



C. dinner



D. supper



6.



A. meat



B. rice



C. vegetables



D. noodles



7.



A. water



B. soda



C. juice



D. lemonade



8.



A. store



B. restaurant



C. shop



D. apartment



9.



A. get



B. getting



C. to get



D. gets



B. much



C. dozen



D. lot of



10. A. many



Question IX.Fill in each blank with a suitable word to complete the passage

Lan is our ….(1)….classmate. She comes ….(2)……Nha Trang. She is …..(3)…..class 7A. she is

thirteen ……(4)…..old. her parents …(5)…..in Nha Trang. Now she’s living ….(6)…her aunt and uncle in

HCM city. Her house is ….(7)…from school. So, she usually goes to school ….(8)…bus. Sometimes, her

aunt ...........(9) her to school by motorbike .She doesn’t have …(10) friends. So she feels sad.

Question X. Make questions for the underlined parts.

1. My teacher is traveling to school by car.

2. The woman in the car is my mother.

3. We usually play basketball on the weekens.

4. Nhung wants to go the zoo on sundays

5. Lan is washing her brother's clothes

6. We are five and eight years old.

7. My uncle needs 20 kilos of rice.

8. My father would like to drink tea after dinner.

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



20



9. His favorite food is meat.

10. An apple is two thousand dong.

XI. Use the suggested words to write meaningful sentences.

1. Miss Thuy / wash / hair / because / go / party / tonight.

2. He / not have / much time / write / friends.

3. There / be / small / park / front / Linh / house.

4. Our apartment / have / four rooms / second floor.

5. Tan / wash / face / and / breakfast / 7 o’clock / every morning.

6. Sister / have / bike / and / cycle / work / everyday.

7.Lan/ Ly/ go/ bookstore/ buy/ books/ now.

8. Many plants/ animals/ danger/ because /we /destroying /them.

9.Ba / usually / play tennis / fall/ but/ sometimes/ sailing.

10.Mrs. Ngoc/ going/ buy/ some toys/ children?



Đáp án

Question I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A



2. D



3. D



4. D



5. D



Question II.Choose the correct option to complete the following sentences.

1. B

6. B



2. D

7. B



3. C

8.D



4. C

9. B



5. B

10.D



Question III. Give the correct form or tense of the verbs in brackets..

1. are you?/ am reading



2. is flying/ is going to land



3. going



4. to come



5. doesn't often write



6. to buy



7. does your school have?



8. do



Question IV.Fill in each blank with a correct preposition.

1. on/ in



2. for



3. over



4. for



5. with



6. between

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



21



7. after



8. of



9. at

Question V.Supply the correct form of the words in brackets

1. dangerous



6. twice



2. longest



7. mountainous



3. businessman



8. sunny



4. better



9. width



5. musician



10. nationality



Question VI.Each sentence has a mistake. Find the mistakes and correct them.

1. height-> high

2. busyer-> busier

3. China -> Chinese

4. many -> much

5. rides -> is riding

Question VII.Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same.

1.No girl in my class is fatter than Hang.

2. What is the price of these flowers?

3. Let's go for a walk.

4. She always goes to work by bike every morning.

5. How many classrooms does your school have?

6. What is Nam's height?

7. The bank is to the right of the hotel.

8. What is the width of the Great Wall of China?

9. Lan has long black hair.

10. Milk is her favorite drink.

Question VIII.Choose the best option (A,B,C or D)to complete the passage

1. B



2. C



3. D



4. A



5.C



6. A



7C



8. B



9. A



10. D



Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



22



Question IX.Fill in each blank with a suitable word to complete the passage

1. new



2. from



6. with



7. far



3. in



4. years

8. by



9. takes



5. live

10. any.



Question X. Make questions for the underlined parts.

1.How is your teacher traveling to school?

2. Who is the woman in the car?

3. What do you usually do on the weekends?

4. What does Nhung want to do on Sundays?

5. Whose clothes is Lan washing?

6. How old are you?

7. How many kilos of rice does your uncle need?

8. What would your father like to do after dinner?

9. What is his favorite food?

10. How much is an apple?

XI. Use the suggested words to write meaningful sentences.

1. Miss Thuy is washing her hair because she is going to the party tonight.

2. He doesn't have much time to write his friends.

3. There is a small park in front of Linh's house.

4. Our apartment has four rooms on the second floor.

5. Tan washes his face and has breakfast at 7 o' clock every morning.

6. My sister has a bike and cycles to work everyday.

7. Lan and Ly are going to the bookstore to buy some books now.

8. Many plants and animals are in danger because we are destroying them.

9. Ba usually plays tennis in the fall but sometimes he goes sailing.

10. Is Mrs. Ngoc going to buy somethings for her children?



ĐỀ SỐ 4

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



23



ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 6

PHÒNG GD & ĐT THANH OAI

Trường THCS Bích Hòa

Full name:………………………………

Class: 6…………

Năm học: 2013 – 2014

Mơn: Tiếng Anh



Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề)



Chú ý: - Bộ đề thi này gồm có 05 trang, từ trang 01 đến trang 05.

- Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này.



PART ONE: LISTENING (0.2 x 10 = 2.0 pts)

Choose true (T), false (F) or no information (NI).

1.



Lien’s husband’s name is Phil.



2.



She and her husband work in London.



3.



They go to work by car.



4.



They don’t have breakfast.



5.



They don’t have to go to work early.



6.



They usually have a sandwich or an orange for lunch.



7.



The big meal of the day is lunch.



8.



They have dinner at about half past seven.



9.



Apple juice is their favorite drink



10.



They don’t usually have dinner at home on Saturdays



PART TWO: PHONETICS: (0.2 x 10 = 2.0 pts)



Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



24



I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A,

B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1.



A. books



B. pencils



C. rulers



D. bags



2.



A. read



B. teacher



C. eat



D. ahead



3.



A. tenth



B. math



C. brother



D. theater



4.



A. has



B. name



C. family



D. lamp



5.



A. does



B. watches



C. finishes



D. brushes



II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 =

1.0 pt)

1.



A. forest



B. desert



C. building



D. mountain



2.



A. pastimes



B. classroom



C. housework



D. canteen



3.



A. lemonade



B. vegetable



C. dangerous



D. classmate



4.



A. tomato



B. potato



C. carrot



D. canteen



5.



A. geography



B. literature



C. history



D. English



PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Circle the best answer A, B, C or D to complete the following sentences:

(0,2 × 10= 2,0 pts)

1. What would you like …………………dinner?

A. with



B. at



C. for



D. of



2. We are going to have an English examination ………………… April, 21st .

A. on



B. to



C. at



D. in



3. …………………are a sandwich and an ice-cream? -They’re two thousand dong.

A. How many



B. How much



C. What



D. Where



4. I eat an apple every morning. It’s my…………………fruit.



Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



25



A. good



B. like



C. favorite



D. cold



5. …………………is your uncle going to stay here? - ……………… about three days.

A. How long - For



B. How far - For



C. How long - At



D. How long - From



6. ..........................do you do when it’s hot? - I go swimming

A. Who



B. What



C. When



D. Where



7. I want a good pair of shoes because I always goes …………………in the morning.

A. sailing



B. swimming



C. jogging



D. fishing



C. the bigest



D. the biggest



8. Ho Chi Minh city is .....................city in Viet Nam.

A. big



B. bigger



9. Why don’t we go to the zoo this Sunday morning?

A. You are well



B. Because I don’t like animals



C. That’s a good idea



D. Thanks a lot



10. Is her face round………………… oval?

A. and



B. or



C. but



D. of



II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

1. Our roads are……………………….



(DANGER)



2. We must be ………………….when we cross the road



(CARE)



3. A………………………is working on his farm.



(FARM)



4. My brother is a bus…………………



(DRIVE)



5. Miss Thuy is ………………her motorbike to work.



(RIDE)



6. Near my house there is a market. It is very…………………



(NOISE)



7. Air........................is a big problem in many cities in the world.

8. There are a lot of........................mountains in Viet Nam.

9. I'm Vietnamese. What's your.........................?

10. Peter likes going …………. In the summer



(POLLUTE)

(BEAUTY)

(NATION)

(SWIM)



Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



26



III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (0.2 x 5 = 1.0

pts)

1. How much rice your children (eat) …………….every day?

2. Every evening, my father (watch)……………television..

3. Linda (not write)……………….to David at this time.

4. Would you like (come).....................to my house for dinner?

5. Lan can (speak)……………two languages.



IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition. (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1. His mother is …………….the kitchen.

2. There are many pens and pencils………………the table.

3. Her house is next…………….a bookstore.

4. I'm sitting ……………..Tuyen and Thao.

5. The population……………..the world is growing.



PART FOUR: READING (0.2 x 25 = 5.0 pts)



I. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (0.2 x 10 = 2.0 pt)



It’s Sunday morning. The Browns are sitting in (1)……… living room. They are talking (2)………..

the dinner this evening. David likes beef and Susan does, too. He says that beef (3)………..good for children.

Their father, Mr. Brown, prefers chicken to beef. He asks his wife to buy (4)……….. for him . Helen, their

youngest daughter doesn’t want any meat. She would (5)……….. cakes and sweets. Mrs. Brown doesn’t like

beef. She doesn’t like chicken, either. She likes fish, vegetables and fruit. She says that fish and vegetables

(6) …………. good for old men and everybody (7)……… .. to eat fruit. At last they decide to go out (8)

………. dinner (9)……..…..Mrs. Brown says that she can’t cook so (10) ………… food for everybody in the

family.

1. A. the



B. a



C.an



D. to



2. A. with



B. for



C. about



D. to



3. A. are



B. has



C. does



D. is



Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



27



4. A. little



B. some



5. A. like



C. any



B. likes



6. A. is



B. have



D. none

C. have



C. are



D. do



7. A. need



B. needs



C. are



8. A. to



B. of



C. with



9. A. because



B. but



10. A. many



C. so

B. little



D. has



D. have

D. for

D. and



C. much



D. lots of



II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (0.2 x 10 =2.0 pts)

Vietnam is in the South- East Asia. It has (1) ………….. of beautiful mountains, rivers and beaches.

(2) ………….. are two long (3) ……………. in Vietnam: the Red River in the north and the Mekong River in

the (4) ………….. The Mekong River is the (5) ……………. river in the South- East Asia and of course it is

longer (6) …………. the Red River. The Mekong River starts in Tibet and (7)………….to the Bien Dong.

Phanxipang is (8) ………… highest mountain in Vietnam. It’s 3,143 meters (9) …………. Vietnam also (10)

…….….. many nice beaches such as Sam Son, Do Son, Nha Trang, Vung Tau.



III. Read the passage and answer the questions. (0.2 x 5 = 1.0 pt)

Hi. My name is Mike. I am living with my family in a small house in London. My uncle's farm is not near

my house because it is in the country and I must go there by car when I visit my uncle's family. I can eat a lot

of fruit there because there are many fruit trees in the farm and they produce a lot of fruit every year. I often

swim in a beautiful small river near the farm and I sometimes go fishing with my uncle. I am going to stay

there for a month this summer vacation because I like the farm and the river there very much.

1. Where is Mike living with his family?

.......................................................................................................................................................

2. How does he go to his uncle's farm when he visits his uncle's family?

.....................................................................................................................................................

3. What can he eat in the farm?

.......................................................................................................................................................

4. What does he do when he stays in the farm?

.......................................................................................................................................................

Tuyển tập 120 đề luyện thi HSG Tiếng Anh lớp 6 | Liên hệ mua tài liệu: 0919.281.916



28



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Hoa’s house is not near her school so she goes to school __________.

Tải bản đầy đủ ngay(0 tr)

×