Tải bản đầy đủ - 0 (trang)
I. Circle best option a, b, c or d to complete the foliowing sentences(2pts)

I. Circle best option a, b, c or d to complete the foliowing sentences(2pts)

Tải bản đầy đủ - 0trang

8. Beef is my......................food.

a. preferable

b. favorable

c. favorite

d. likeable

9. I’m looking......................to hearing from you.

a. at

b. after

c. over

d. forward

10. She..............a cake when the telephone rang.

a. makes

b. make

c. has make

d. was making

II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space(2pts)

1. Relax for some minutes and you’ll feel more ……………..

(comfort)

2. He said “Good morning” in a most ………….. way.

(friend)

3. This book is ……….. enough for me to read.

(interest)

4. Sa Pa is a wonderful ………..... resort in Viet Nam.

(mountain)

5. Nam’s sister has been an………….for seven years

(act)

6. The question isn’t good. It’s ………….. to ask

(import).

7. His father soon died of a ……………… heart

(break).

8. Don’t let the child go out because it’s…………….

(wind).

9. I am going to have a……………… check-up next Monday (medicine).

10. The knife is ……………… it can cut everything

(use)



Your answers:

1.

2.

3.

4.



5.

6.

7.

8.



9.

10.



III. Put the correct verb forms of the verb in brackets. (1pt)

1. "Do you mind if I sit here?" - "I'd rather you (sit)...................... over there."

2. There (be) ………….. no rain here for 6 months.

3. He spoke to me as if he (be) ………… my father.

4. By the time we (stop) …………, we had driven six hundred miles.

5. The price ( become ) ................... more and more expensive these days.

6. Pupils are made (work)……………… hard at this school.

7. It’s ten years since I last (see) ………… her.

8. Don’t forget (lock) ………… the door before going to bed.

9. The pens ( produce ).............. by Thien Long Company are usually cheap and

10. The film (begin) ......................at 7.30 or 8.00?



good.



Your answers:

1.

2.

3.

4.



5.

6.

7.

8.



9.

10.



IV Fill each gap of the foliowing sentences with a suitable preposition(1pt)

1. She went out the room………………….. saying a word.

2. The life in the countryside is changing…………. better.

3. Mary is thinking of importing fowers …………… China.

4. They are traveling……………….. the airport in a bus.



45



5. I am afraid………………. Ghost.

PART FOUR: READING (5,0 pts)

I. Circle best option a, b, c or d to complete the foliowing sentences (2,0pts)

.

Paper

Paper was(1)……............... by the Chinese in the first century AD. Most paper is made (2)….

............. wood. When trees are (3)…… ............., they are transported (4)….. ............. land or water to

paper mill. Here they are cut(5).. ............. and the wood is broken up into fibres. Which are (6)

................. with water and chemicals. This wood pulp is then dried on a machine and (7)….

.............into paper.

One tree is needed for every 400 (8)…. .............of a typical forty-page newspaper. If half the adults in

Britain each buy one daily paper, this uses up over 40.000 trees a day. Trees are being cut down

faster than they are being (9)… ............., so there may be a (n) (10) ...................paper shortage before

the year 2010.

1.a. imagined b. invented

c. thought

d. brought

2.a. from

b. of

c. by

d. with

3.a. cut in

b. cut of

c. cut down

d. cut up

4. a. on

b. of

c. through

d. by

5.a. up

b. all

c. over

d. in

6. a. turned

b. mixed

c. beaten

d. joined

7. a. make

b. making

c. made

d. to make

8.a. covers

b. texts

c. sheets

d. copies

9. a. set up

b. replaced

c. grown up

d. found

10. a. able

b. important

c. serious

d. essential

II. Fill in each with ONE suitable word to complete the passage (2p)

My day usually (1)…………. at six thirty. I get up and do some exercises for about fifteen

minutes. Then I take my shower. After that I (2)……………dress and have breakfast with my

family. At seven thirty I leave (3)………..school. I generally take the bus to school. I catch the bus

near my house and then (4)………….. from the bus -stop to school. It (5)…………….about thirty

minutes to get to school. My first class is at eight thirty and I usually (6)………….school at three.

Sometimes I stay (7)…………..to have a game of volleyball or to work in the library. I usually watch

TV for a (8)………………. Then I start my homework. I have dinner at seven o’clock. After that I

often (9)……….. more homework to do. Sometimes I watch TV or go (10)………….. with friends

after dinner. I generally go to bed at around ten thirty.

ANSWERS:

1……………….



2………………..



3………………..



4………………… 5……………….



6……………….



7……………….



8……………….



9………………… 10………………



VI.Read the passage and answer the questions (1pt)

"Let's have a picnic lunch in the countryside." This is easy to say nice to think about. You imagine a

beautiful green field with a big tree in the middle which gives some shade from the sun. All around is

lovely scenery and in the distance you can see the cows quietly eating the grass. After a meal of

delicious sandwiches and raw fruit you can imagine lying in the warm sun then as darkness comes.

You strap uy your basket and drive happily home.

But it doesn't always happen like this. You must not forget that flies also like raw food, that green

fields are sometimes damp fields, that rain may follow the sun that peaceful cows may be unfriendly

bull.



46



1.What is easy to say and nice to think about?

………………………………………………………………………………………

2.Where, in your imagine, is the big tree?

……………………………………………………………………………………….

3.What can you imagine doing after meal?

………………………………………………………………………………………

4.What also likes raw fruit?

………………………………………………………………………………………

5.What may follow the sun?

……………………………………………………………………………...

PART FIVE: WRITING(5,0pts)



I. Use the suggestions to make the meaningful sentences. (1pt)

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not /

....................................................................................................................

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

......................................................................................................................

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

.....................................................................................................................

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven.

......................................................................................................................

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

......................................................................................................................

II.

II.Rewite the following sentences so that have the same meanings as the first ones. (2,0 pts)

1- The last time I saw her was in 2005.

→I haven’t....................................................................................................

2- He is writing a book on biology.

→Abook on biology………………………………………………………….

3.Going swimming in the summer is interesting.

→It.....................................................................................................................

4- He was punished by his mother

→Hismother......................................................................................................

5-“Don’t play video games too much, Minh"Mr Ha said.

→Mr Ha asked..............................................................................................

6- Tom is not as tall as Mary.

Mary..................................................................................................................

7- How is the weather ?

→What’s.................................................................................................

8-“Please turn down the radio for me,” said my father.

→ My fatherasked......................................................................................................

9- Many trees are cut down to make paper.

→They...............................................................................................................

10- She cleaned the house.Then she went to the market.

→ After.. .................................................................................................

III.

Write about a festival you know ( about 150 woods) (2,0 pts)



47



…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

………………………….

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………



The end



ĐÁP ÁN

PART ONE: LISTENING( 2pts)

Listen to the use of the medicine then decide the sentences true or fall



PARATECIL TALETS

For headache, colds and influenza

Dose: ( unless told otherwise by a doctor)

Adults and children over 12 years one to two tablet.

Take the tablets three or four times daily every

four hours. Don’t continue to take the tablets for

more than tree days. If you do not get better

after this time, see your doctor

Do not take more than the dose

Keep out of the reach of young children.



1. F



2. F



3. T



4. T



PART TWO

I. (1,0 điểm). Mỗi câu đúng cho 0,2 điểm.

1. A

2. C

3. A

4. C

II. (1,0 điểm). Mỗi câu đúng cho 0,2 điểm.



5. T



5. A



48



6. B

7. B

8. C

9. A

PART THREE

I (2,0 điểm ) mỗi phần chọn đúng cho 0,2 điểm

1. c

2.d

3.a

4.b

6.d

7.c

8.c

9.d



10. B



5.d

10.d



II (2,0 điểm ) mỗi câu đúng cho 0,2 điểm

1. comfortable

2. friendly

3.

interesting

4 mountainous

5. actress

6. unimportant

7. broken

8. windy

9. medical

10. useful

III (2,0 điểm ) mỗi động từ chia đúng cho 0,2 điểm



1. sat

2. has been

3. were

4. stopped



5. is becoming

6. to work

7. saw

8. to lock



9. produced

10. does .... begin



Bài IV:(1 điểm)Mỗi giới từ đúng được 0,2 điểm).

1. without

2. for

3 about – from

4. to

5. of

PART FOUR

III (2,0 điểm ) mỗi phần chọn đúng cho 0,2 điểm



1.

2.

3.

4.

5.



b. ivented

a. from

c. cut down

d. by

a. up



6. b. mixed

7. c. made

8. d. copies

9. b. replaced

10. serious



II. 2 điểm. Mỗi từ đúng được 0.2 điểm

1. starts/begins



2. get



3. for



4. walk



5. takes



6. finish



7. there



8. while



9. have



10. out



III (10 điểm ) mỗi câu đúng cho 0,2 điểm



49



1.“Let’s have a picnic lunch in the countryside” is.

2. It’s in the middle of a beautiful green field.

3. We can imagine lying in the warm sun.

4. .Flies also do.

5. The rain may follow the sun.

PART FIVE: WRITING

I.Mỗi câu viết đúng cho 0,2 điểm.

1. TV is bringing not only informationbut also entertainment.

2. Life in the village is definitely changing for the better.

3.Farmers often look for other work when they need more money for their family.

4.Many people in the countryside still work seven days a week.

5.They are going back to England in two months.

IIMỗi câu viết đúng cho 0,2 điểm.

1- I have’t seen her since 2005.

2- A book on biology is being written by him.

3- It’s interesting to go swimming in the summer.

4- His mother punished him.

5- Mr Ha asked Minh not to play video game too much.

6- Mary is taller than Tom.

7- What’s weather like ?

8- My father asked me to turn down the radio for him.

9- They cut down many trees to make paper.

10- After she cleaned the house, she went to the market.



50



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

I. Circle best option a, b, c or d to complete the foliowing sentences(2pts)

Tải bản đầy đủ ngay(0 tr)

×
x