Tải bản đầy đủ - 0 (trang)
Vietnam asked for …….....................................… to ASEAN in 1995.

Vietnam asked for …….....................................… to ASEAN in 1995.

Tải bản đầy đủ - 0trang

I, Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to

indicate the correct answer to each of the following questions(2,5pts)

FRIDAY THE THIRTEENTH

Police are hunting for a hit-and-run driver who knocked a teenage cyclist off her

bike in East Street. Sarah Tucker, 17, had a lucky escape on Friday, 13th May, when she

was sent reeling by a black Volvo on her way home from work.

She bruised her thigh and shoulder and her bicycle was (1 ) ………….The driver

stopped for a moment but then drove off without (2 ) ………….. a name or address and

before Sarah could get his number. “ I tried to get out of his way, but I couldn’t,” she

said.” Everyone at work kept going on about it being Friday 13th. I’m not a bit (3)

……….and wouldn’t change any of my plans just because Friday 13th is supposed to be

unlucky, I don’t usually take any (4 ) ……. of that sort of thing but I will now. I think I’ll

stay in bed.”

The accident (5)…………at the junction with Westwood Road at about 6.30pm as

Sarah was making her (6)………….home to the Harley Estate.

The Volvo pulled out of Westwood onto Henley Road in front of the teenager’s

bicycle. “ He could at ( 7)………. have helped her up. I don’t see why he should get

away with it,” said her father, Derek, “ Sarah was lucky. I don’t know why the driver

didn’t see her. He can’t have been (8)……….. attention. It is unfortunate that nobody

took down the number .” Though still too (9)…………to ride a bike, Sarah was able to

go back to (10)……….in Marlow on Monday.

1. A. damaged

B. harmed

C. devastated

D. crashed

2. A. noting



B. presenting



C. leaving



D. suggesting



3. A. irrational



B. superstitious



C. unreasonable



D. prejudices



4. A. notice



B. consideration



C. note



D. care



5. A. came about



B. turned up



C. finished up



D. took place



6. A. route



B. way



C. course



D. path



7. A. once



B. most



C. least



D. best



8. A. giving



B. paying



C. attracting



D. providing



9. A. discouraged



B. confused



C. overcome



D. shaken



10. A. work



B. job



C. post



D. employment



1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

II, Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet

to indicate the correct answer to each of the questions(1pt)

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many

communities are burning garbage and other biological waste products to produce

electricity. Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of

waste.



Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale and coal

tars. But today, that process has proven expensive. Other experiments are underway to

harness power with giant windmills. Geothermal power, heat from the earth, is also being

tested.

Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from

streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the

electricity used in the United States, but today it supplies only four percent. The oceans

are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy

of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make

use of the temperature differences in ocean water to produce energy.

1. Which is the best title of the passage?

A. The Use of Water Productions for Energy

B. The Search for Alternative Sources of Energy

C. Efficient ways of Disposing of Waste

D. New Discoveries in Geothermal Power

2. Fifty years ago, one third of the electricity in the United States was provided

by .........

A. wind



B. waste products



C. water



D. oil



3. Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of

energy?

A. Burning of garbage



B. Geothermal power



C. Synthetic fuels



D. Electricity



4. According to the author, the impractically of using coal, oil shale and coal tars as

sources of energy is due to:

A. their being time consuming



B. their being money consuming



C. their scarcity of sources



D. the lack of technology



1.



2.



3.



4.



III, Read the passage, then choose the correct options. Write your answer in the box.

(2pts)

Most human diets contain between 10 and 15 percent of their total calories as

protein. The rest of the dietary energy comes from carbohydrates, fats, and in some

people, alcohol. The proportion of calories from fats varies from 10 percent in poor

communities to 40 percent or more in rich communities.

In addition to providing energy, fats have several other functions in the body. The



fat-soluble vitamins, A, D, E, and K, are dissolved in fats, as their name implies. Good

sources of these vitamins have high oil or fat content, and the vitamins are stored in the

body’s fatty tissues. In the diet, fats cause food to remain longer in the stomach, thus

increasing the feeling of fullness for some time after a meal is eaten. Fats add variety,

taste, and texture to foods, which accounts for the popularity of fried foods. Fatty

deposits in the body have an insulating and protective value. The curves of the human

female body are due mostly to strategically located fat deposits.

Whether a certain amount of fat in the diet is essential to human health is not

definitely known. When rats are fed a fat-free diet, their growth eventually ceases, their

skin becomes inflamed and scaly, and their reproductive systems are damaged. Two fatty

acids, linoleic and arachidonic acids, prevent these abnormalities and hence are called

essential fatty acids. They also are required by a number of other animals, but their roles

in human beings are debatable. Most nutritionists consider linoleic fatty acid an essential

nutrient for humans.

1. This passage probably appeared in which of the following?

A. diet book



B. A book on basic nutrition



C. A cookbook



D. A popular women’s magazine



2. We can infer from the passage that all of the following statements about fats are true

EXCEPT

A. fats provide energy for the body

B. economics influences the distribution of calorie intake

C. poor people eat more fatty foods

D. alcohol is not a common source of dietary energy

3. The word “functions” in line 5 is closest in meaning to_______

A. forms



B. needs



C. jobs



D. sources



4. The phrase “stored in” in line 7 is closest in meaning to_______

A. manufactured in



B. attached to



C. measured by



D. accumulated in



5. The author states that fats serve all of the following body functions EXCEPT to

A. promote a feeling of fullness



B. insulate and protect the body



C. provide energy



D. control weight gain



6. According to the author of the passage, which of the following is true for rats when

they are fed a fat free diet?

A. They stop growing



B. They have more babies



C. They lose body hair



D. They require less care



7. Linoleic fatty acid is mentioned in the passage as _____________

A. an essential nutrient for humans



B. more useful than arachidonic acid



C. preventing weight gain in rats



D. a nutrient found in most foods



8. That humans should all have some fat our diet is, according to the author,________



1.



A. a commonly held view



B. not yet a proven fact



C. only true for women



D. proven to be true by experiments in rats



2.



3.



4.



5.



6.



7.



8.



IV, Read the following passage and answer the questions from 1 to 8 (2pts)



Hot Days, Hot Nights

1. Paragraph A

Here is what global warming could do in a few years: in Dallas, a doubled level of carbon

dioxide would increase the number of days a year with temperatures above 100 degrees

from nineteen to seventy-eight. On sixty-eight days, as opposed to the current four, the

temperature wouldn’t fall below 80 degrees at night. One hundred and sixty-two days a

year, the temperature would top 90 degrees.

2. Paragraph B

Although most scientists agree that increasing levels of carbon dioxide and other

greenhouse gases will inevitably lead to global warming, no one is certain how fast and

how much temperatures will rise and what the effects will be in any geographical areas.

This gives policymakers an excuse for delaying action. Some experts predict that within

two centuries glaciers in the North and South Poles will melt, ocean levels will rise, and

much of what is now the coast of the United States will be under water. They also predict

great droughts and hurricanes, as a result of climate changes.

3. Paragraph C

Other scientists think the changes will be much more gradual, even beneficial. After all,

Canada would not complain if the productive corn-growing lands — now located in the

U.S. Midwest - were shifted north across the border.

4. Paragraph D

While many nations could end up with milder climates, the change — perhaps 100 times

faster than at any time in human history - could be so drastic that many of the benefits



would be lost. There could be crowds of environmental refugees, as well, making the

tragedy of the Dust Bowl era seem mild in comparison.

5. Paragraph E

What can we do? Humanity’s contribution to the greenhouse effect comes from so many

basic activities that we can’t hope to eliminate it completely. Some steps have already

been taken. Since the 1970s, the use of CFCs as aerosol-can propellants has been banned

in the United States.

6. Paragraph F

Another strategy is to burn as much methane as possible. This adds CO2 to the air, but

since methane traps twenty times as much heat as CO2 the net result is worthwhile. The

gas in many garbage landfills is already being used in a number of places around the

United States. It is being used to heat thousands of homes.

For questions 1-6, choose the most suitable heading for each paragraph A-F from the

list of headings below. Write the appropriate numbers (I-VIII). Please note that there

are more headings than you can use.

I.

Possible problems due to global warming

II.



Warmer summer in Dallas



III.



Help from methane



IV.



One important step



V.



Disagreement about temperatures



VI.



Warmer and warmer in some places



VII.



But possible benefits too



VIII. Problems bigger than benefits

1.



2.



3.



4.



5.



6.



For questions 7-8, Read the passage again and write:

YES:

NO



if the statement agrees with the writer;

:



if the statement does not agree with the writer;



NOT GIVEN:

0.

7.

8.



if there is no information about this in the passage.



The number of days in Dallas with temperatures above 100

degrees would increase.

Currently in Dallas, there are only four days when the

temperature falls below 80 degrees at night

Some scientists are sure how fast the temperature will rise due

to global warming.



______YES__

____________

____________



PART D: WRITING (4,5pts)

I, Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first sentence.

Write your answer on your answer sheet. (2pts)

1. House prices have risen dramatically this year.

There has been .............................................................................................................

2. She didn’t say a word as she left the room.

She left the room ...........................................................................................................

3. Lan did not reach home until midnight.

It ...................................................................................................................................

4. Without your advice, I would never have made a good investment.

If it hadn’t ………………………………………………………................................

5. He was annoyed because his secretary came late to work.

He objected ……………………………………………….............................................

6. Although Christopher was the stronger of the two, his attacker soon overpowered him.

Despite his …………………………………………………………………………………

7. I took my car to the garage last Saturday and they resprayed it.

I had ……………………………………………………………………………...............

8. “I didn’t steal the bicycle” he said “I just borrowed it.”

He denied.................................................. but admitted ...................................................

II, Rewrite each of the following sentences in such a way that it has the same meaning

to the original one. The rewritten sentences must contain the exact word in bracket.

(2,5pts)

1. People claim that he was the best tennis player of his times.

(SAID)

......................................................................................................................

2. They left early because they didn’t want to get caught in the traffic.



(AVOID)



.......................................................................................................................

3. Why didn’t they tell me about these changes earlier?



(SHOULD)



.....................................................................................................................

4. He had a very traditional upbringing, didn’t he?



(TRADITIONALLY)



.....................................................................................................................

5. Mathew didn’t listen to what his doctor told him.



(NOTICE)



......................................................................................................................

----------HẾT---------Cán bộ coi thi khơng giải thích gì thêm!

Chữ ký giám thị coi thi số 1:

Chữ ký giám thị coi thi số 2



SỞ GD-ĐT HÀ NỘI



HƯỚNG DẪN CHẤM HSG MƠN TIẾNG ANH 11 (2018-2019)



TRƯỜNG THPT LƯU HỒNG



Tổng: 20 điểm, cụ thể như sau:

PART A: PHONETICS (2 pts)



1. A

2. C



3. B

4. B



Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:



5. C

6. B



7. B

8. D



PART B: GRAMMAR AND VOCABULARY

I: (3 pts) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:



1. C

2. D

3. B

4. C



5. A

6. D

7. A

8. B



9. C

10. A

11. D

12. B



II: (1 pts) - Mỗi câu đúng được 0, 25 điểm:

1. A



2. C



3. B



4. C



III :(2pts) ) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm

1. forgetful

2. popularity

3. outlook

4. unexpectedly

5. savings

6. shyness

7. annoying

8.applications

PART C: READING

I: (2, 5 pts) - Mỗi câu đúng được 0, 25 điểm:

1. A



2. C



3. B



4. A



5. A



6. B



7. C



8. B



9. D



II: (1 pt) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:



10. A



1. B

2. C



3. D

4. B



III: (2 pts) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:

1. B

5.D



2.C

6.A



3.C



4.D



7.A



8.B



IV: (2 pts) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:

1.VI



2.I



3.VII



4.VIII



5.IV



6.III



7.NO

8.NO

PART D: WRITING



I: (2 pts) - Mỗi câu đúng được 0,25 điểm:

1.There has been a dramatic rise (increase) in house prices this year.

2.without saying a word.

3.It was not until midnight that Lan reached home.

4. If it hadn’t been for your advice, I would never have made a good investment.

5. to his secretary’s / his secretary coming late to work.

6. Despite his (superior) strength, Christopher was soon overpowered by his

attacker.

7.I had my car resprayed at the garage last Saturday.

8.He denied having stolen/ stealing the bicycle but admitted having borrowed/

borrowing it.

II: (2,5pts) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm:

1. is said to have been

2. to avoid getting/being caught

3. should have been told

4. was traditionally brought up/ was brought up traditionally.

5. Mathew took no notice of his doctor’s advice.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Vietnam asked for …….....................................… to ASEAN in 1995.

Tải bản đầy đủ ngay(0 tr)

×