Tải bản đầy đủ - 0 (trang)
B. Students can work at home instead of attending a class

B. Students can work at home instead of attending a class

Tải bản đầy đủ - 0trang

C. what he was doing then

D. what was I doing then.

35.It’s a pity I don’t know the way to the station.

A. I wish I know the way to the station.

B. I wish I knew how getting to the

station.

C. I wish I knew the way to the station.

D. I wish I didn’t know the way to the

station.

36. They are going to build a bridge across the river.

A. A bridge is going to be built across the river.

B. A bridge is going to be build

across the river.

C. A bridge is being gone to build across the river. D. They are going to be built a bridge

across the river.



*Chọn phương án ( A hoặc B,C,D) ứng với từ/ cụm từ có gạch chân cần phải sửa:

37. Forest fires who often start occurring during droughts cause a lot of damage.

A

B

C

D

38. Although she has a number of relatives living nearby, but she seldom visits them.

A

B

C

D

39. I like the picture it shows a violent eruption most.

A

B

C

D

40. Because of he was ill, he had to stay at home.

A

B

C

D

---The end--HẾT



PHÒNG GD-ĐT LONG HỒ

TRƯỜNG THCS PHU ĐỨC



MOCK TEST

MÔN: TIẾNG ANH 9 ( HỆ 7 NĂM)

Thời gian làm bài: 60 phút



Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với ba từ còn

lại:

1. A. dump

B. abrupt

C. occur

D. erupt

2. A. celebrated

B. loved

C. earned

D. prayed

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí

khác với ba từ còn lại:



3. A. region

4. A. relative



B. language

B. dynamite



C. damage

C. pollution



D. destroy

D. energy



Chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau:

5. We shouldn’t use too many plastic bags because they are very hard to ……….

A. soften

B. dissolve

C. melt

D. heat

6. A person with whom one becomes friendly by corresponding is a ...............

A. writer

B. pen-name

C. pen pal

D. pen-writer

7. Now fashion ................. want to change the traditional Ao dai.

A. makers

B. workers

C. designers

D. dressers

8. He ............. me how I would use English in the future.

A. said

B. asked

C. told

D. talked

9. We are talking about the preservation of ................... resources.

A. natural

B. nature

C. naturally

D. naturalize

10. Thanks to the ............... of the Internet, we can now get access to electric newspapers.

A. develop

B. developing

C. developed

D. development

11. The car ................ she has just bought is very modern.

A. which

B. who

C. whom

D. whose

12. I enjoy…………. uniform when I am at school.

A. wearing

B. to wear

C. wears

D. wear

13. Ba is tired .......... he stay up late watching TV.

A. so

B. because

C. but

D. and

14. She asked me where I .............. from.

A. come

B. came

C. to come

D. coming

15. Turn ............. all electric devices when we leave our classroom to save electricity.

A. up

B. on

C. down

D. off

16. If you .............. a UFO, what would you do?

A. see

B. saw

C. have seen

D. would see

17. Those boys ............. their homework yet.

A. don’t finish

B. didn’t finish

C. hasn’t finished

D. haven’t finished

18. ............ Mrs. Thoa was tired, she helped Tuan with his homework.

A. So

B. Because

C. But

D. Although

19. In the 18th century jean cloth ................ completely from cotton.

A. made

B. was made

C. were made

D. is made

20. I ................ seven kilometers to school when I was a student at high school.

A. am used to walk B. get used to walk

C. used to walk

D. use to walk

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch chân cần phải sửa:

21. It is obviously that parents always protect their children from dangers

A

B

C

D

22. Tet is a festival which it occurs in late January or early February.

A

B

C

D



23. 2. My brother broke the teacup because of his careless.

A

B

C

D

24. The children are playing soccer in the garden, are they?

A



B



C



D



Chọn phương án đúng nhất cho các tình huống giao tiếp sau:

25. Mai and Lan are classmates. They are talking about their tomrrow' s plan.

Lan: " I'm going clothes shopping tomorrow."

Mai: " ..........................."

A. Are they in the town center?

B. How long is it?

C. What do you need to buy?

D. Can I leave a message?



26. Nam: “I think we should buy some canned food before a typhoon.” – Ba: “ ........................ .”

A. That’s a good idea. B. Congratulation.

C. Well done.

D. The same to you.

Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống:



Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the first

supermarket (27)_________opened only fifty years ago. It was opened in New York by a

man named Michael Cullen.

A supermarket is different (28)___________other types of stores in several ways. In

supermarkets, goods are placed on open shelves. The (29)__________ choose what they

want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are

needed than in other stores. The way products are displayed is another difference between

supermarkets and many other types of stores; (30)__________ example, in supermarkets,

there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter:

candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on.

Most customers (31)__________go to a supermarket buy goods from a shopping list.

They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan.

27. A. is

B. has been

C. was

D. were

28. A. in

B. from

C. of

D. with

29. A. customers

B. managers

C. assistants

D. sellers

30. A. in

B. for

C. of

D. by

31. A. whom

B. what

C. which

D. who

Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi câu hỏi:

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in danger. Many species

of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not make an effort to

protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their

fur or other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and

sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat – the place where

they live – is disappearing. More land is used for farms, for houses or insdustry, and there

are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them

grow better crops, but these chemicals pollute the environment and harm the wildlife. The

most successful animals on the earth – human beings – will soon be the only onces left

unless we can solve this promblem.

32. What can be the best title of the passage?

A. Birds are in danger.

B. The threat to the environment

C. The most successful animals.

D. Protect our earth.

33. Which of the following is true according to the passage?

A. Lots of species of animals are threatened

B. Parrots sing very well.

C. There are more open spaces for animals to live



D. Farmers use chemicals that don't cause pollution.

34. Which of the following is not true according to the passage?

A. Human beings are the most successful animals on the earth.

B. If we can solve this promblem, we will soon be the only onces left.

C. Farmers use chemicals in order to grow better crops.

D. Chemicals pollute the environment.

35. `The word "this" in line 3 refers to ............................

A. wildlife

B. danger

C. the fact that people are more aware that wildlife is in danger.

D. the fact that many species of animals could easily become extinct.

36. What is “extinct” in line 2 closest in meaning to?

A. dead

B. no longer in existence

C. not in a place because of illness

D. suffering from a mental or physical handicap

Chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành các câu sau:

37. He told her about the book ......................

A. which liked best

C. which he liked best



B. which liked it best

D. which he like best



38. I could understand you, ...............



A. if you didn’t speak quickly

C. if you speak quickly



B. if you don’t speak quickly

D. if you spoke quickly



Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn

sau đây:

39. “I have something to show you now.”, he said to me.

A. He told me that he has something to show me then.

B. He told me that he had something to show you then.

C. He told me that he had something to show me now.

D. He told me that he had something to show me then.

40. The students at this school have to wear uniforms.

A. Uniforms are worn by students at this school.

B. Uniforms have to wear at this school by students.

C. It isn’t necessary for students to wear uniform at this school.

D. Uniforms have to be worn by the students at this school.

- The end -



1.C

11. A

21. A



2. A

12. A

22. B



3. D

13.B

23. D



4. C

14. B

24. C



KEYS

5. B

6. C

15. D

16. B

25. C

26. A



7. C

17. D

27. C



8. B

18. D

28. B



9. A

19. B

29. A



10. D

20. C

30. B



31. D



32. B



33. A



SỞ GD&ĐT VĨNH LONG



34. B



35. D



36. B



37. C



38. A



39. D



KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT



40. D



TRƯỜNG THCS – THPT PHU QUỚI

ĐỀ THAM KHẢO



NĂM HỌC 2018 – 2019

MÔN: TIẾNG ANH (HỆ 7 NĂM)

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)



(Đề thi gồm 3 trang, 40 câu)

Mã đề thi: 000

Lưu ý: Học sinh làm bài trên phiếu trả lời trắc nghiệm

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với ba từ còn lại:

1.

A. fasten

B. sense

C. smell

D. rest

2.

A. lived

B. listened

C. finished

D. used

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác

với ba từ còn lại:

3.

A. disappointed

B. enviroment

C. pollute

D. refreshment

4.

A. celebrate

B. congratulate

C. considerate

D. distinguish

Chọn phường án đúng(ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau:



5. Instead of ______ about the good news, Peter seemed to be indifferent.

A. exciting

B. being excited

C. to excite

D. to be excited

6. The _______lady gave her new friend a hug before they said goodbye.

A. gentle

B. gently.

C. gentled

D. gentleness

7. He is a generous man. He is _______ known for his generosity.

A. best

B. good

C. better

D. well

8. We will have a meeting ____________Sunday evening.

A. in

B. on

C. at

D. for

9. They wish they ____________my home village some days.

A. visit

B. visited

C. will visit

D. would visit

10. The exercise is very difficult, _____________none of us can do it.

A. and

B. but

C. so D. because

11. We should fine heavily anyone using…………….to catch fish

A. electric

B.electrical

C.electricity

D. electrify

12. I wish you ________ stop interrupting me whenever I speak.

A. would

B. did

C. will

D. might

13. Don’t talk in class, _________ you? The teacher is explaining the lesson.

A. do

B. don’t

C will

D. won’t

14. My father had to go to work ___________ it was raining hard.

A. although

B. but

C. because

D. and

15. James is looking ___________ his blue shirt everywhere. Have you seen it?

A. in

B. for

C. on

D. at

16. Many people ________ were killed in that earthquake were sleeping and knew nothing about it.

A. who

B. whom

C. which

D. those

17. I’ll pick you ___________at your hotel next Monday.

A. on

B. off

C. in

D. up

18. ___________ French with native people yet ?

A. Did you learn

B. Have you learnt

C. Do you learn

D. Have you learning

19. Once you get on the trip to space, you’ll be in a different world. You’ll see ______ of the earth.

A. posters

B. pictures

C. photography

D. Postcards

20. That is the man _______I want to talk to.

A. who

B. whose

C. whom

D. which

Chọn phường án đúng (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch chân cần phải sửa:



21. Don't use so much fossil fuel although there will be nothing left for future generations.

A

B

C

D

22. When he was a little boy, he used to going swimming.

A

B

C

D

23. Mr. John is the most generous man who everyone loves so much.

A

B

C

D

24. The boy always spends much time to play games.

A B

C

D

Chọn phường án đúngnhất cho các tình huống giao tiếp sau:

25. Mom, I have got 10 marks in Physics class today.

– ___________

A. Don’t mention it

B. Well done

C. Thank you

D. OK



26. Sue: "You have read that article on the website, haven't you ?" – Peter : "_______"

A. Sure, thanks.

B- Not at all! Go ahead.

C. Not yet. Why?

D. Yes, of course, I will.

Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phường án đúng(ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống:



In many Western countries, people (27)_______ Halloween on Octorber 31st. The word

Halloween (28) ________ from "All Hallows' Eve". It is the night before All Saints' Day, a

religious holiday in some parts of the world. On this night, children dress up in special

costumes, put (29) ________ masks, and go door to door saying "trick-or-treat" to get candy.

Many people decorate their homes with paper ghosts, black cats or witches to give their

houses a (30) _______ look. People also decorate their homes with jack-o-lanterns. They

carve scary faces on pumpkins, and (31) _____ candles inside the pumpkins. In some places,

both children and adults can make tours of haunted houses. They all seem very excited about

the festival.

27.

28.

29.

30.

31.



A. celebrate

A. gets

A. in

A. bored

A. light



B. reduce

B. goes

B. off

B. relaxed

B. to light



C. save

C. comes

C. out

C. careful

C. lighting



D. exchange

D. reaches.

D. on

D. scary

D. lighted



Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phường án đúng(ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi câu hỏi:

A tornado is a tube of spinning air that touches the ground. Wind inside the tornado,

spinning very fast, makes tornadoes very dangerous.

Tornadoes mostly happen during very strong thunderstorms. They cause a lot of damage

to anything they touch. People die every year from tornadoes.

Tornadoes are ranked on the Fujita scale, from F0 to F5. F0 has the lowest wind speed,

and F5 has the highest wind speed.

The United State of America has the most tornadoes every year, but tornadoes can happen

in any country. If a tornado is coming, the fastest thing to do is to go to a basement or a bathroom

with no windows. People should never be in a car or mobile home when there is a tornado near.

32. What does the word “spinning” in line one mean?

A. moving around

B. running slowly

C. speeding up

D. turning left

33. When do tornadoes most happen?



A. during weak storms

B. after earthquakes

C. during strong thunderstorms

D. before thunders

34. How are tornadoes ranked?

A. on the Celsius scale

B. on the Fahrenheit scale

C. on the Richter scale

D. on the Fujita scale

35. Where should we hide if a tornado comes?

A. in a car

B. in a basement

C. in a bathroom with windows D. in a mobile home

36. Which of the following sentences is NOT true?

A. Many people are killed by tornadoes every year.

B. There are six scales to rank tornadoes

C. F1 has higher wind speed than F2

D. America has the most tornadoes every year

Chọn phường án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành các câu sau:

37. She doesn’t remember Nam’s phone number. She wishes ________________.

A. she know Nam’s phone number

B. she can know Nam’s phone number

C. she knew Nam’s phone number

D. she knows Nam’s phone number

38. My uncle John ______________.

A. is just made manager of the firm

B. has just made manager of the firm

C. has just been made the manager of the firm

D. has just been making manager of the firm

Chọn phường án (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẳn sau đây:

39. Mary brings to class a new picture. She has painted it.

A. Mary brings to class a new picture which she has painted it.

B. Mary brings to class a new picture whom she has painted.

C. Mary brings to class a new picture where she has painted.

D. Mary brings to class a new picture which she has painted



40. “Do you know Long’s address?” he asked me.

A. He asked me for Long’s address.

B. He asked me if someone knew Long’s address.

C. He asked me if I know Long’s address.

D. He asked me if I knew Long’s address.

___________HẾT__________



ĐÁP ÁN

CÂU

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20



ĐÁP ÁN

A

C

A

A

B

A

D

B

D

C

C

A

C

A

B

A

D

B

B

C



CÂU

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40



ĐÁP ÁN

B

C

C

D

B

C

A

C

D

D

A

A

C

D

B

C

C

B

D

D



GHI CHU



Phòng GD&ĐT Long Hồ

Trường THCS PhướcHậu



ĐỀ THI ĐỀ NGHỊ TUYỂN SINH LỚP 10

NĂM HỌC 2018 - 2019

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 9



Choose the word with the different pronunciation of the underlined part.

1/.A) stopped

B) hated

C) needed

D) wanted

2/. A. easy

B. pity

C. deny

D. risky

Choose the words whose main stress pattern is not the same as that of the others.

3/. A. dormitory

B. experience

C. scenery

D. natural

4/. A. advertise

B. expression

C. remember

D. improvement

Choose the best answer among A, B, C or D. Write your answer in the numbered box.

5/. She stays at home because she has to look .......................her baby.

A. at

B. up

C. after

D. for

th

6/. Lan invites us to go to her party ___________ September 19 .

A. in

B. on

C. at

D. for

7/. If the weather is fine tomorrow, we ______ fishing.

A. will go

B. going

C. to go

D. went

8/. Mary wishes she_______speak Vietnamese.

A. can

B. could

C. should

D. Will

9/. This is an______ book.

A interested

B interest

C interesting

D interestingly

10/. John ___ in Ha Noi for 3 years so far.

A .has lived

B . is living

C . lives

D . have lived

11/. I want to see the _______ of environment from the local authority.

A. protect

B. protected

C. protecting

D. protection

12/. Mai is very tired. ___________, she has to finish her homework before going to bed.

A .Therefore

B.However

C.So

D. Although

13/. The children laughed ___________ when they were watching a comic.

A. happily

B. happy

C. happiness

D. unhappily

14/. ___________ is the process of removing the trees from an area of land.

A. Treasures

B. Dynamite

C. Garbage dump

D. Deforestation

15/. He told me he ___________ leave the city the following day.

A. has to

B. had to

C. would have to

D. will have to

16/. How long is it since you last ___________ to Vietnam?

A. return

B. to return

C. returned

D. would return

17/. I got to school late this morning ___________ I missed the early bus.

A. because

B.so

C. when

D. therefore

18/. Don’t forget __________ the letter I gave you.

A .posting

B. to post

C. post

D. posted

19/. I suggest __________ on lights when the room is light enough.

A. not turning

B. don’t turn

C. to not turning

D. not to turn

20/. The aodai _______for years.

A. is modernized

B. was modernized C. has been modernized

D. will be

modernized

21/. Nobody does this , ________?

A. do they

B. does it

C. doesn’t he

D. don’t they

22/. – “Would you mind if I smoked in here?” – “ ____________.”

A. Yes, I’d love to

B. Thanks, I don’t smoke C. I’d rather you didn’t

D. I’m

sorry

23/. – “I won’t do it again” – “__________”



A. Thank god

B. Don’t forget

C. Let’s do it

D. Thank for saying so

24/. – “Hurry up! They’ve only got a few seats left.” – “_____________”

A. Never mind

B. OK. I’m coming C. It’s too late

D. Certainly

Read the text then choose the correct answer:

I’m writing about the short stop that your trucks make around my house on their way to the

north. When the trucks of your company have a short (25) ______ there, the drivers have left lots of

garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (26)

_________ of trash and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place. I myself,

(27) ______ the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to

clean up all the trash on the ground before leaving. (28) _________ you do something about it and

soon, we will have to report this to the local authority. I am looking forward to hearing from you and

(29) _________ positive response from your company.

25. A. break

26. A. crowded

27. A. as long as

28. A. Although

29. A. see



B. relax

B. filled

B. as far as

B. Unless

B. to see



C. advertise

C. full

C. as soon as

C. If

C. seeing



D. entertain

D. fond

D. as well as

D. Because

D. saw



Read the following passage carefully, then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so

much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world′s cities. In one well-known

city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to

wear oxygen masks.

We have cut- down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the

world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries

in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild

animals are quickly disappearing. For instant, tigers are rare in India now because we have killed too

many for them to survive. However, it isn′t enough simply to talk about the problem. We must act

now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to

ignore.

30/. . The seas and rivers nowadays ......................

A. cannot be swum in

B. are less dirty than they used to be

C. are dirty enough to swim in

D. are contaminated

31/. Smoke ...................

A. is harmful to health

B. is full of the big cities

C. causes an healthy life

D. makes life in big cities difficult

32/. What′s the best title for the passage?

A. Conservation

B. Protect the Natures!

C. The Environment

D. Save the

Earth!

33/. Wild animals are.....................

A. in danger of extinction

B. being protected from natural environment

C. killed so many that they cannot live in the forests

D. so rare that they cannot survive

Choose the underlined word or phrase that needs correcting:

34/. The students worked extremely hard, but they passed the exam easily.

A

B

C

D

35/. What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume.

A

B

C

D

36/. English isspeakall overthe world.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

B. Students can work at home instead of attending a class

Tải bản đầy đủ ngay(0 tr)

×