Tải bản đầy đủ - 85 (trang)
II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

Tải bản đầy đủ - 85trang

1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

2. Englishat the meeting.

a. speak

b. speaks

c. is speaking

d. is spoken

3. These flowers......................

a. smell good

b. smells good

c. smell well

d. smells well

4. She ..getting up early now.

a. didnt use to

b. is used to

c. is using to

d. used to

5. Did you put ..................... sugar in my coffee?

a. many

b. a few

c. so many

d. much

6. Do you know yesterday?

a. if did they arrive

b. if they arrive

c. if did they arrived

d. if they arrived

7. If you are tired, you should..a break.

a. make

b. do

c. take

d. go

8. Beef is my......................food.

a. preferable

b. favorable

c. favorite

d. likeable

9. Im looking......................to hearing from you.

a. at

b. after

c. over

d. forward

10. She..............a cake when the telephone rang.

a. makes

b. make

c. has make

d. was making

11. Ive known him ..........................I left school.

a. when

b. before

c. until

d. since

12. He has left his book here on.........................so that you can read it.

a. design

b. intention

c. purpose

d. meaning

13. What would you........................me to do for you?

a. want

b. hope

c. wish

d. have

14. After retiring, my father will spend his........................on an expensive holiday.

a. dollars

b. accounts

c. savings

d. cheques

15. We cant go wrong if we.........the instructions.

a. follow

b. keep

c.take

d. guide



III. Read the text below. Use the word given at the end of each line to form a word that fits in the

space in the same line.

Example: (0) impossible



These days it is(o).......................to open a newspaper without

reading about the damage we are doing to the environment.

The earth is being(1).....................and the future looks bad.

What can each of us do?

We cannot clean up our(2)......................rivers and seas overnight.

Nor can we stop the(3)...................of plants and animals. But

we can stop adding to the problem while(4)................. ..........

search for answers, and laws are passed in natures(5)...............

It may not be easy to change your lifestyle(6).................., but

some steps are easy to take: cut down the amount of(7)..................



POSSIBLE

THREAT

POLLUTION



APPEAR

SCIENCE

DEFEND

COMPLETE

DRIVE



40



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

you do or use as little plastic as possible. It is also easy to save energy,

which also reduces(8).................bills. We must all make

a personal (9)................... to work for the future of our planet if

we want to (10)....................a better world for our grand- children.



HOUSE

DECIDE

SURE



III. Put the verbs in brackets into the correct tense or form.



Dentists can do a lot(0)....to improve...(improve) your teeth. They can straighten your teeth

by(1).....................................(put) wires on them. These wires(2)....................................(push) the

roots of the teeth the right way. The best time for (3)..............................(do) this is while the

teeth(4).............................(grow). A lot of dentists, however, prefer not(5).............................(start)

doing this before a child(6)(be) at least eight. Sometimes a dentist

even(7)............(use) elastic bands(8).........................(make) a tooth straight.

Sometimes(9)...............................(pull)

tooth out can prevent the other teeth

from(10)............................(grow) too close to one another.

IV. Fill in an appropriate word in each blank.

Kipling was the first writer........ (1)..... expressed the faith and national pride. He was.......(2)......

in Bombay India.........(3)..... 1865 and was taken .....(4)..... England to .....(5).... educated at the .....(6)....

of 6. But at the age of 17 he returned ......(7)...... India and became a journalist. ........(8)..... this time

he.....(9).... a great amount of prose and portry. After wards he returned to England and travelled in

Japan and America. He received the 1907 Nobel ....(10)... for literature and died in 1936 while he was

working on his autbiographical notes.

V. Read the passage and choose the best answer.

After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he

foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the

inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for

awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind. Originally there were

five awards: literature, physics, chemistry, medicine and peace. Economics was added in 1968, just

sixty-seven years after the first awards ceremony. Nobel's original legacy of nine million dollars was

invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.

Every year on December 10, the anniversary of Nobel's death, the awards (gold medal, illuminated

diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the

judges' decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes. No

awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II Some people have won two

prizes, but this is rare; others have shared their prizes.

1. When did the first award ceremony take place7

A. 1895

B . 1901

C. 1962

D. 1968

2. Why was the Nobel prize established?

A. To recognise worthwhile contributions to humanity.

B. To resolve political differences.



41



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

C. To honour the inventor of dynamite.

D. To spend money.

3. In which area have Americans received the most awards?

A. Literature

B. Peace

C. Economics

D. Science

4. Which of the following statements is not true?

A. Awards vary in monetary value.

B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel's invention.

C. Politics can play an important role in selecting the winners.

D. A few individuals have won two awards.

5. In how many fields are the prizes bestowed?

A. 2

B. 5

C. 6

D. 10

VI. Write a new sentence as similar in meaning a possible to the original sentence

1. John missed the lecture because he came very late

If John ............................................................................................

2. He could not afford to buy the car

The car............................................................................................

3. You will not be accepted if you dont finish your home work

Unless.............................................................................................

4. I had to spend the whole evening finishing the test

It.....................................................................................................

5. Weather conditions influence most peoples lives.

Most peoples lives........................................................................



VII. Make meaningfull sentences based on given hints

1.

2.

3.

4.

5.



My friend / live / next door / enjoy / read / book / very / much

He / prefer / fiction book / non fiction book.

He / start / collect / book / he school / boy.

He / spend / a lot of money / book /years now

He hope / he / have / own library.



Keys

I : 5 im , mi phn chn ỳng cho 01 im

1.d

2.b

3.c

II. 15 im , mi phn chn ỳng cho 01 im



1. c

9.d



2.d 3.a

4.b

10.d 11.d 12.c



5.d

13.a



6.d

14.c



7.c

15.a



4.d



5.a



8.c



III. 10 im , mi phn chn ỳng cho 01 im

1. THREATENED

2. POLLUTED

3. APPEARANCE

4. SCIENTIST

5. DEFENESTRATION

6. COMPLETELY

7. DRIVING

8. HOUSE



42



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

9.DECIDEDNESS

10. ENSURE



IV. 10 im , mi phn chn ỳng cho 01 im

1. putting

2. will push

3. doing

4. are being grown

5. to start

6. is

7. uses

8. to make

9. pulling

10. being grown / growing

V. . 10 im , mi phn chn ỳng cho 01 im

1.was

2.born

3. in

4. to

5. be

7.to

8. by

9. was

10. prize



6.age



VI. . 10 im , mi phn chn ỳng cho 02 im

1.B

2.A

3.D

4.B

5.C

VII.

Cõu VI : 5 im , mi cõu vit li ỳng cho 01 im

1. If John hadnt come late , Hed not have missed the lecture

had come ealier , hed have attended the lecture

2. The car was too expensive for him to buy

3. Unless you finish your work , you will not be accepted.

4. It took me the whole evening to finish this test

5. Most peoles lives are influenced by weather conditions

Cõu VII : 5 im , mi cõu ỳng cho 01 im

1. My friend who lives / living next door enjoys reading books very much

2. He prefers fiction books to non- fiction books

3. He started collecting books when he was a school boy

4. He has spent a lot money buying books for years now.

5. He hopes hell have own library.



S 11

PHONG GD V O TO



thi chn HSG tnh cp THCS LP 8

Nm hc: 2012 - 2013

Mụn: Ting Anh

Thi gian lm bi: 150 phỳt (Khụng k thi gian giao )

( thi cỳ 06 trang)



Lu ý:









Thớ sinh khụng s dng bt k ti liờu no, k c t in.

Thớ sinh lm bi trc tip vo thi, ghi cõu tr li vo cỏc ụ cho sn cuụi cỏc



43



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers







phn.

Riờng phn trc nghiờm thớ sinh ch ghi ỏp ỏn A, B, C hoc D vo ụ cho sn.

Giỏm th khụng gii thớch gỡ thờm.



Section 1: Vocabulary, Grammar and Phonetics (5pt)

I. Choose the correct answers in A, B, C or D to complete each sentence (1pt)

1. Bob hasnt his mind yet.

A. made

B. gone

C. used to

2. Everyone has to follow this way to get into the fair, ?

A. do they

B. dont they

C. doesnt she

3. We spent half a year _____ this hotel.

A. to build

B. built

C. with building

4. She is bored _____ getting up early.

A. with

B. in

C. of

5. Would you like me to get you something to drink? - ______

A. That would be nice

B. No, Im sorry

C. Thats too bad

6. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.

A. office

B. official

C. officer

7. It's an hour since he ......... , so he must be at the office now.

A. has left

B. left

C. was leaving

8. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.

A. again

B. Once

C. now



D. found

D. doesnt he

D. building

D. to

D.



My pleasure



D. officially

D. is leaving

D. ever



9. Of my parents, my father is _________________.

A. the stricter

B. the strictest

10. "What can I get for you?". ______________ .

A. All right

B. I'm afraid not

Your answers:

1.

2.



C.



stricter



D. strict



C.



I hope so



D. Yes, please



3.



5.



7.



9.



4.



6.



8.



10.



II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1pt)

1. A. think

B. healthy

C. thus

D. ethnic

2. A. discussion

B. revision

C. attention

D. admission

3. A. cease

B. chase

C. increase

D. raise

4. A. although

B. enough

C. laugh

D. cough

5. A. mute

B. junior

C. music

D. humor

6. A. who

B. where

C. which

D. when

7. A. send

B. tent

C. rely

D. tend

8. A. lock

B. shock

C. block

D. program



44



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

9.

10.



A. talked

A. comb



Your answers:

1.

2.



B. passed

B. climb



C. dialed

C. dumb



D. stopped

D. blond



3.



5.



7.



9.



4.



6.



8.



10.



III. Put the correct verb forms of the verb in brackets. (1pt)

1. "Do you mind if I sit here?" - "I'd rather you (sit)...................... over there."

2. There (be) .. no rain here for 6 months.

3. He spoke to me as if he (be) my father.

4. By the time we (stop) , we had driven six hundred miles.

5. The price ( become ) ................... more and more expensive these days.

6. Pupils are made (work) hard at this school.

7. Its ten years since I last (see) her.

8. Dont forget (lock) the door before going to bed.

9. The pens ( produce ).............. by Thien Long Company are usually cheap and good.

10. The film (begin) ......................at 7.30 or 8.00?

Your answers:

1.

2.

3.

4.



5.

6.

7.

8.



9.

10.



IV. Fill the blanks with the right form of the CAPITAL words provided in the right column (1pt).

1. Their children have quite _____________ characters.

DIFFERENCE

2. What is the correct ______________of this word?

PRONOUNCE

3. He didnt win the championship, so he felt very _____________ . hope

4. She is one of the greatest _______ to appear in this theater.

PERFORM

5. My house is on the top of a hill. Its very ____ there in the fall. WIND

6. It is ___________ to eat too much sugar and fatty food.

HEALTH

7. Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years. urban

8. Bell ______________ demonstrated his invention.

SUCCESS

9. Every day, there are two ____ from Da Nang to Ho Chi Minh city. FLY

10. There are a lot of _______________ in the competition.

contest

Your answers:

1.

2.

3.



5.

6.

7.



9.

10.



45



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

4.



8.



V. Choose the underlined words or phrases that are not corect in standard written English. Find

and correct it. (2pts)

1. Lan seemed happily when she received her aunts letter.

A B

C

D

2. My brother didnt have money enough to buy the dictionary he liked

A

B

C

D

3. We should put the coffee table among the armchair and the couch.

A

B

C

D

4. The driver of the car was serious injured in the accident.

A

B

C

D

5. Everyone was exciting as the prince wanted to choose his wife from the village.

A

B

C

D

6. He gets up early in order reviewing lessons before school.

A B

C

D

7. All the students are looking forward to spend their free time relaxing in the sun this summer.

A

B

C

D

8. I agree that we ought be good students at school and good children at home

A

B

C

D

9. Be careful when you cross a busy street. Look out with cars and trucks.

A

B

C

D

10. Is she accustomed to doing her homework by her?

A

B

C

D

Your answers:

1. ................ -> ..............................

2. .............. -> ......................

3. ................ -> .....................

4. .................-> ......................

5. ............... -> ...................



6. .................. -> ................

7. ...................-> ................

8. ...................-> ................

9. ...................-> .................

10. .................-> ...............



Section 2: Reading (2pts)

I.



Read the passage and choose the correct answer in A, B, C or D. (1 pt)

Flood in Dorchester

(1) ... six oclock yesterday evening, the River Thames burst its banks and flooded a wide

area. By nine oclock the floods had reached the town of Dorchester. The main street was soon

(2)..... 3 feet of water. Fire engines arrived quickly to pump away the water, but heavy rain made their

job very (3) ..... .

Mrs Rose Willow, a (4)......... nearly 80 years old, and living alone in her cottage, was

trapped upstairs (5)........ three hours. Finally, firemen were able to rescue her with ladders and a

small (6).......... My cat, Tibbles, stayed with me all the time, said Mrs Willow. She

(7)......... me a lot. She sat with me so I didnt feel afraid.



46



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

The rain has finally stopped, the river level is falling and the weather forecast is good,

(8) ...........the floods have done a great deal of damage. Luckily, nobody was (9) ......or injured,

Chief Fire Office Hawkins (10) .......reporters, but it will take a long time to clear up the mess.

1. A. In

B. To

C. At

D. Until

2. A. over

B. under

C. through

D. between

3. A. easy

B. difficult

C. quick

D. clear

4. A. girl

B. man

C. lady

D. child

5. A. for

B. during

C. while

D. through

6. A. ship

B. boat

C. car

D. bicycle

7. A. worried

B. frightened

C. bored

D. helped

8. A. but

B. also

C. therefore

D. so

9. A. burnt

B. cut

C. scratched

D. drowned

10. A. said

B. asked

C. told

D. spoke

Your answers:

1.

2.

3.

4.



5.

6.

7.

8.



9.

10.



II. Read the text and choose one suitable word to fill in the blank. (1 pt)

Foreign English language teachers for schools inVietnam

has



to

more



is



teaching

cover

teacher

and

high

decided



Vietnam ...(1)... well on its way to integrate with the world and for that reason emphasis on English

language skills ...(2)... become very essential.

Recently, the City Department of Education and Training ...(3)... to recruit foreign native English

speakers to teach in elementary, middle and ...(4)... schools in Vietnam.

The policy calls for social contributions to improve English language ...(5)... from primary schools to

senior high schools by employing only foreign native English teachers. Each student will chip in

VND120,000 ($5.8) a month to ...(6)... the $35 an hour salary of the foreign ...(7)... .

Compared ...(8).... traditional English teaching methodology, it is better that thousands of students in the

City have a chance of practicing listening ...(9)... speaking skills with native English speakers, who

create a ...(10)...exciting atmosphere in classrooms for students.

Your answers:

1.

2.



5.

6.



9.

10.



47



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

3.

4.



7.

8.



Section 3: Writing (3 pts)

I. Rewrite the following sentences using the words provided in such a way that they mean the

same as the original sentences. (2 pt)

1. Couldnt you find a better hotel?

Is this

2. I havent seen that man here before.

This is ...

3. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

People ........................................................................................................................

4. The coffee is so hot that I cant drink it.

The coffee is too ...............................................................................................................

5. Somebody repaired his car yesterday.

He had..........................................................................................................................

6. It was thought that the painting had been destroyed.

The painting .

7. Our house is going to be rebuilt by a local firm.

We are ..

8. I cant buy the tickets. They are too expensive.

The tickets

9. Peter spent three hours repainting his house.

It ...................................................................................................................................

10. Leave now or you will miss the train.

Unless ...

II. Use the suggestions to make the meaningful sentences. (1pt)

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not / .

............................................................................................................................................

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

............................................................................................................................................

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

..............................................................................................................................................

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven / .

..............................................................................................................................................

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

.............................................................................................................................................

The end



P N S 11

48



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

Phũng GD&T



hng dn chm

thi chn HSG tnh cp THCS LP 8

Nm hc: 2012 - 2013

Mụn: Ting Anh

Thi gian lm bi: 150 phỳt (Khụng k thi gian giao )

( thi cú 06 trang)



Section 1: Vocabulary, Grammar and Phonetics

I. (1 im): Mi cõu chn ỳng cho 0,1 im.

1. A

3. D

5.

2. B



4.



A



6.



A



7.



B



9.



C



B



8.



C



10.



D



II. (1 im): Mi cõu chn ỳng cho 0,1 im.

1. C

3. D

5. B

7. C

9. C

2. B

4. A

6. A

8. D

10. D

III. (1 im): Mi cõu chn ỳng cho 0,1 im.

1. sat

5. is becoming

9. produced

2. has been

6. to work

10. does .... begin

3. were

7. saw

4. stopped

8. to lock

IV. (1 im): Mi t bin i ỳng cho 0,1 im.

1. different

5. windy

9. flights

2. pronunciation

6. unhealthy

10. contestants

3. hopeless

7. urbanized

4. performers

8. successfully

V. (1im): Mi cõu tỡm v sa li ỳng cho 0,1 im.

Your answers:

1. .......B...... -> happy

6. ......C.......-> to review

2. .......B..... -> enough money

7. .......C.......-> to spending

3. ..... .C...... -> between

8. .......B..........-> ought to be

4. .......B........-> seriously

9. .......C.........-> for

5. .......A...... -> excited

10. .....D..........-> herself



Section 2: Reading (2pts)

I. (1 im): Mi cõu chn ỳng cho 0,1 im.

1.



C



3.



B



5.



A



7.



D



9.



D



2.



B



4.



C



6.



B



8.



A



10.



C



II. (1 im): Mi cõu chn ỳng cho 0,1 im.

1. is

5. teaching

2. has

6. cover

3. decided

7. teacher



9. and

10. more



49



1001dethi.com ti liu starters movers - flyers

4. high



8. to

Section 3: Writing (3pts)Rewrite sentences. Mi cõu vit ỳng cho 0,2 im.

1. Is this the best hotel you could (can) find?

2. This is the first time I have seen that man here.

3. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

4. The coffee is too hot for me to drink.

5. He had my car repaired yesterday.

6. The painting was thought to have been destroyed.

7. We are going to have our house rebuilt by a local firm.

(We are going to have a local firm rebuild our house)

8. The tickets are too expensive for me to buy.

9. It took Peter 3 hours to repair his house

10. Unless you leave now, you will miss the train.

II. Use the suggestions to make the meaningful sentences. (1pt)

Mi cõu vit ỳng cho 0,2 im.

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not / .

TV is bringing not only informationbut also entertainment.

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

Life in the village is definitely changing for the better.

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

.Farmers often look for other work when they need more money for their family.

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven / .

Many people in the countryside still work seven days a week.

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

They are going back to England in two months.



The end



S 12

Phòng giáo dục tiên lãng

Tr-ờng thcs thị trấn tl



Đề chính thức



Đề thi KHảO SáT học sinh giỏi

Môn thi: Tiếng Anh 8

Thời gian:150 phút(Không kể thời gian giao đề)



Đề 1

I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify

your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1.A. though

B. enough

C. cough

D. rough

2.A. chair

B. cheap

C. chorus

D. child

3.A. missed

B. closed

C. called

D. planned

4.A. fat

B. any

C. gas

D. hat

5.A physics

B. basic

C. sailor

D. subject



50



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

Tải bản đầy đủ ngay(85 tr)

×