Tải bản đầy đủ - 85 (trang)
II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the ...

II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the ...

Tải bản đầy đủ - 85trang

1001dethi.com – tài liệu starters – movers - flyers

III.Choose the best words or phrases to complete the sentences below

1.Television..................very popular since the 1950s.

A.is

B.was

C.has been

D.have been

2.- "Who sings best in your school?" - "Minh............."

A.sings

B.is

C.has

D.does

3.Please ask them .......................in this area.

A.don't smoke B.not smoking C.not to smoke

D.to not smoke

4.Let's go to the museum, ................?

A.will you

B.shall we

C.do we

D.don't you

5.He though much of his childhood.............. he lived with his family in the country.

A.that

B.where

C.when

D.which

6.It is the largest ship I......................

A.Has seen

B.saw

C.have ever seen

D.seen

7.Students are looking forward to................on holiday.

A.go

B.going

C,went

D.have gone

8.His grandfather died.......................the age of 90.

A.in

B.of

C.on

D.at

9.Drinking and smoking will do great harm..............people's health.

A.to

B.for

C.with

D.in

10.Lomonosov was not....................a great scientist but also a very talented poem.

A.fairly

B.merely

C.hardly

D.scarely

11.His parents never allowed him.............

A.to smoking B.smoking

C.to smoke

D.smoked

12.School children always object to ...................uniform.

A.wearing

B.wear

C.have worn

D.wore

13.Wine is made...............rice.

A.of

B.from

C.in

D.with

14.Let your name....................in the sheet of paper

A.to be written

B.be written

C.write

D.being written

15.He was offered the job.................he had no experience.

A.even though B.dispite

C.while

D.however

16.If only he............accept some help with the work instead of trying to do it alone.

A.will

B.may

C.would

D.were

17.He always....................

A.avoids to meet me

B.avoiding to meet me

C.avoids meeting me

D.to avoid meeting me

18.After a month, Hoa got used to......................in her new school.

A.study

B.studying

C.studied

D.is studying

19.He likes.....................him "sir"

A.to call

B.calling

C.to be called D.to be calling

20.He has his sister.......................his homework.

A.to do

B.do

C.doing

D.done

IV.Complete the sentences using the correct form of the word in bracket.

1.He drives very carefully. He is a very..................driver.

(CARE)

2.My brother and Trung like...................movie very much. (ACT)

3.Although he tried his best to do it, he was.............

(SUCCESS)

4.This stadium looks larger. It has been..................

(LARGE)

5.Lan fell off the bike, but her.................were not serious.

(INJURE)

6.You must read the following....................precaution carefully. (SAFE)



36



1001dethi.com – tài liệu starters – movers - flyers

7.We watch the news everyday because it's very................. (INFORM)

8.He's always telling lies. He's a ..............

(LIE)

9.Nowadays, scouting is popular..................

(WORLD)

10.Nam likes helping the other, he's a....................person. (HELP)

V.Choose the best word to complete the passage below.

Most people think......(1)........computers are very modern inventions, products of our new

technological age. But actually the idea for a computer had been worked out over 2 centuries ago by a

man

........(2)...........Charles

Babbage.

Babbge

was

born

............(3)..........1791

and

grew..........(4)...........to be a billiant mathematican. He.........(5)...........up plans for serveral calculating

machines which he called "engines". But despite the fact that he .........(6)...........building some of these,

he never finished any of them. Over the years, people have argued.......(7)........ his machines would ever

work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building engine based

..........(8)...... of the Babbage's designs. ..............(9)..........has taken 6 years to complete and more than 4

thousand parts have been specially made.

Whether it works or not, the machine will...............(10)......... on show at a special exhibition in

the Science Museum to remind people of Babbage's work.

1. A.of

B.from

C.in

D.up

2. A.known

B.called

C. recognized D. written

3. A.about

B.around

C.in

D.at

4. A.down

B.up

C.along

D.across

5. A.wrote

B.drew

C.took

D.made

6. A.wanted

B.started

C.made

D.missed

7. A.until

B.though

C.why

D.whether

8. A.on

B.off

C.in

D.out

9. A.He

B.One

C.It

D.They

10. A.come

B.be

C.take

D.carry

VI.Read the passage and choose the best answer.

"Let's have a picnic lunch in the countryside." This is easy to say nice to think about. You

imagine a beautiful green field with a big tree in the middle which gives some shade from the sun. All

around is lovely scenery and in the distance you can see the cows quietly eating the grass. After a meal

of delicious sandwiches and raw fruit you can imagine lying in the warm sun then as darkness comes.

You strap uy your basket and drive happily home.

But it doesn't always happen like this. You must not forget that flies also like raw food, that

green fields are sometimes damp fields, that rain may follow the sun that peaceful cows may be

unfriendly bull.

1.What is easy to say and nice to think about?

A. “Let’s have a picnic lunch in the countryside” is.

B. “Let’s have a picnic lunch in the mountain” is.

C. “Let’s have a picnic lunch in the green fields” is.

D. “Let’s have a picnic lunch in the city” is.

2.Where, in your imagine, is the big tree?

A.It’s in the middle of a beach.

B. It’s in the middle of a hill.

C. It’s in the middle of a beautiful stadium.

D. It’s in the middle of a beautiful green field.

3.What can you imagine doing after meal?

A.We can imagine lying in the darkness.

B. We can imagine lying in the warm sun.

C. We can imagine lying in the badroom.



37



1001dethi.com – tài liệu starters – movers - flyers

D. We can imagine lying in the hotel.

4.What also likes raw fruit?

A.Dogs also do.

B.Lions also do.

C.Flies also do.

D.Chicken also do.

5.What may follow the sun?

A.The earth may follow the sun.

B. The rain may follow the sun.

C. The cows may follow the sun.

D. people may follow the sun.

VII.Rewrite each sentence so that the meaning stays the same.

1.I last wore that shirt in May.

=> I haven't..................................................................................................................

2.We have met each other for ages.

=> It's...........................................................................................................................

3.Travelling by air is much more expensive than travelling by train.

=>Travelling by train...................................................................................................

4.Why isn't this TV working?

=>What........................................................................................................................

5.When is John and Mary's wedding?

=>When are.................................................................................................................

6.Most people can understand him when he speaks English.

=>He can make............................................................................................................

7.She needs to study harder.

=>She doesn't...............................................................................................................

8.We can't afford to buy this car.

=>The car.....................................................................................................................

VIII.Use the prompt words to make a sentence.

1.These exercises/too difficult/ students/do/without/mistakes.

2.I/not see/Mai/since/we/leave/school.



The end!

Composed by Nguyen Van Hoang(Dinhbinh secondary school)

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 9

BÀI THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8

(Thời gian: 90')

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the

rest:

1.C

2.A

3.A

II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the

rest:

1.B

2.D

III.Choose the best words or phrases to complete the sentences below



38



1001dethi.com – tài liệu starters – movers - flyers

1.C

2.D

3.C

4.B

5.C

8.D

9.A

10.B

11.C

12.A

15.B

16.C

17.C

18.B

20.B

IV.Complete the sentences using the correct form of the word in bracket.

1.careful

2.action

3.unsuccessful 4.enlarged

5.injuries

6.safety

7.informative 8.liar

9.worldwide

10.helpful

V.Choose the best word to complete the passage below.



1.A

5.B



2.B

6.B



3.C

7.D



9.C



6.C

13.B



7.B

14.B

19.C



4.B

8.A

10.B



VI.Read the passage and choose the best answer.

1.A

2.D

3.B

4.C

VII.Rewrite each sentence so that the meaning stays the same.

1.I haven't worn that shirt since May.

2.It's a long time since we last met each other.

3.Travelling by train is much cheaper than travelling by air.

4.What happens with this TV?

is wrong with this TV?

5.When are John and Mary going to get married?

6.He can make people understand him when he speaks English.

7.She doesn't study hard enough.

8.The car is too expensive for me to buy.

VIII.Use the prompt words to make a sentence.

1.These exercises are too difficult for students to do without mistakes.

2.I have not seen Mai since we left school.



5.B



The end!



ĐỀ SỐ 10

ĐỀ VÔ ĐỊCH ANH 8 LẦN 3

Năm học 2007-2008

I.Choose one word whose underlined part is pronounced differently from

the others

1. a. notice

2. a. casual

3. a. deny

4. a. hike

5. a. furious



b. grow

b. material

b. deposit

b. shrine

b. purpose



c. ghost

c. champagne

c. benefit

c. widely

c. surf



d. lost

d. campus

d. respond.

d. opinion

d. turn.



II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d



1. The baby’s getting…………..everyday.

a. more big

b. bigger



c. bigger and bigger



d. more and more big



39



1001dethi.com – tài liệu starters – movers - flyers

2. English…………at the meeting.

a. speak

b. speaks

c. is speaking

d. is spoken

3. These flowers......................

a. smell good

b. smells good

c. smell well

d. smells well

4. She ………..getting up early now.

a. didn’t use to

b. is used to

c. is using to

d. used to

5. Did you put ..................... sugar in my coffee?

a. many

b. a few

c. so many

d. much

6. Do you know……………… yesterday?

a. if did they arrive

b. if they arrive

c. if did they arrived

d. if they arrived

7. If you are tired, you should………..a break.

a. make

b. do

c. take

d. go

8. Beef is my......................food.

a. preferable

b. favorable

c. favorite

d. likeable

9. I’m looking......................to hearing from you.

a. at

b. after

c. over

d. forward

10. She..............a cake when the telephone rang.

a. makes

b. make

c. has make

d. was making

11. I’ve known him ..........................I left school.

a. when

b. before

c. until

d. since

12. He has left his book here on.........................so that you can read it.

a. design

b. intention

c. purpose

d. meaning

13. What would you........................me to do for you?

a. want

b. hope

c. wish

d. have

14. After retiring, my father will spend his........................on an expensive holiday.

a. dollars

b. accounts

c. savings

d. cheques

15. We can’t go wrong if we.........the instructions.

a. follow

b. keep

c.take

d. guide



III. Read the text below. Use the word given at the end of each line to form a word that fits in the

space in the same line.

Example: (0) impossible



These days it is(o)………….......................to open a newspaper without

reading about the damage we are doing to the environment.

The earth is being(1)………….....................and the future looks bad.

What can each of us do?

We cannot clean up our(2)…………......................rivers and seas overnight.

Nor can we stop the(3)……………...................of plants and animals. But

we can stop adding to the problem while(4)………………................. ..........

search for answers, and laws are passed in nature’s(5)……………...............

It may not be easy to change your lifestyle(6)…………….................., but

some steps are easy to take: cut down the amount of(7)…………..................



POSSIBLE

THREAT

POLLUTION



APPEAR

SCIENCE

DEFEND

COMPLETE

DRIVE



40



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the ...

Tải bản đầy đủ ngay(85 tr)

×
x