Tải bản đầy đủ
Đề thi có 04 trang. Thí sinh làm bài trên đề thi.

Đề thi có 04 trang. Thí sinh làm bài trên đề thi.

Tải bản đầy đủ

4. - “That’s an excellent drawing, Lan.” - “ …………………………………. .”
A. Well done
B. I’m sorry
C. That’s very kind of you to say so D.
That’s a good idea
5. These students have taken part in charity activities in their town,
………………….?
A. do they

B. don’t they

C. have they

D. haven’t

they
6. She _________ me what my name was.
A. said
B. told
C. spoke
D.
asked
7. He spends a lot of time _____________ the website.
A. surf
B. surfing
C. to surf
D. surfs
8. The children are looking forward _________ on a trip to Ha Long Bay.
A. to go
B. going
C. to going
D. to be going
9. The examination is coming near. I think you _______ play games any more.
A. shouldn’t
B. needn’t
C. should
D. can
10. Young generation likes wearing jeans because they do not___________ easily.
A. wear in
B. wear on
C. wear out
D. wear off
11. Mary is _________ than her sister.
A. more busy
B. the busier
C. busiest
D.busier

THÍ SINH KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN GIẤY NÀY

******************************************************************
***********************************************
12. Our teachers feel _______ that all of us will pass the entrance examination.
A. bored
B. hopeful
C. sorry
D. disappointed
46

13. They are the places _________ we visited last summer vacation.
A. which
B. when
C. in which
D. where
14. Life in the country is boring, _______ my grandparents like to live there.
A. because
B. so
C. although
D. however
15. Choose the word with the different stress pattern.
A. weather
B. father
C. teacher
D. canoe
16. Da Nang International Fireworks Competition___________ every two years.
A. helds
B. is held
C.to hold
D.was held
II. There is ONE mistake in each sentence. Pick it out and correct it. (1.0 pt)
Example: Jane is listening for music on the radio.
for →to
1. She is beautiful dressed today.
…………... ….……….
2. He spent an hour to do this test.
…………... ….……….
3. A number of children is playing outside.
…………... ….……….
4. People are not allowed smoking here.
…………... ……………..
III. Supply the correct form of the word in parentheses to complete each of the
following sentences. (1.5pts)
1.We decorated the house ………………………
( attraction)
2. It is ……………………… to phone someone at night.
( convenience)
3. He is one of the most energetic ………………………..
( active)
4. We felt …………………… after the long trip.
( exhaust)
5. It was ……………… of you to leave the door open!
( care)
6. He takes ……………………. from the beauty of the nature. ( inspire)

47

THÍ SINH KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN GIẤY NÀY
******************************************************************
***********************************************
IV. Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the
box.(1pt)
forget

visit

reach

wash

1. I will phone you when she ............................. here tomorrow.
2. My family ……………...NhaTrang several times .
3. Her mother ............................... the dishes while her father was sweeping the
floor yesterday afternoon.
4. It’s so annoying. My younger brother ………..always…………his homework.
V. Read the text and do the task as directed. (1.5 pts)
All early television was broadcast in black and white. Color television was possible,
but it was too complicated and of very poor quality until the middle of the 1950s.
Color television broadcasts began in the United States in 1954, in Japan in 1960, and
in Europe in 1967.
The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969, and now
television programs are transmitted all over the world immediately through the
system of satellites that transmit the signals from the earth, through space, and back
to the earth. More people now get their news and information through television than
through newspapers and radio. The development of television is one of the most rapid
and exciting events of our century.
True (T), False(F) or No information(NF)?
1. Television used to be broadcast white and black.
___
2. Color television began in Asia in 1969.
___
3. Color television broadcasts began in the United States before 1954.
___
4. The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969.
___
5.Thanks to the satellites,TVprograms are transmitted around the world immediately
___
6. Fewer people now get their news and information through television than through
newspapers and radio.
___
VI. Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the
48

correct word for each of the blanks. (1.5 pts)
Hi everyone,
I've been in Paris for over a week now and I'm having a great excursion In the first
few days I did quite a lot of (1)……………: the Eiffel Tower, Notre Dame. and all
the usual tourist attractions. Most places are absolutely (2) .......... with tourists, so
yesterday I decided to have a look round the shops.
Today I've been to a couple of interesting art (3) ........... I got lost on my way back to
the hotel, but it didn't matter because I discovered a really fascinating market with
lots of little stalls, selling just about everything from apples to antiques.
I ate in the hotel the first night but usually I (4)................for dinner - the restaurants
are great and I can get a set meal for less than 25 euros.I’m afraid I've (5) .......... a lot
of money, but it's a great place. You'll be able to see for yourself (6)………. I get
back - I've taken lots of photos. .
I hope you're all well. I'll write again next week.
Love,
1. a. viewing
b. sightseeing
c. looking
d. landscape
2. a. took
h. stayed
c. packed
d. full
3. a. exhibits
b. castles
c. concerts
d. galleries
4. a. go out
b. leave
c. call
d. stay in
5. a. paid
b. spent
c. lost
d. gotten
6. a. until
b. while
c. after
d. when
VII. Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to
the original sentence.(1.5 pts)
1. I would like you to close the window.
Would
you
………………………………………………………………………..…?

mind

2. They don’t have much time for revising the lessons because they chat too much .
If they didn’t ……………………………………………………………….……….
……..... .
3. Despite trying a lot, he didn’t pass the last exam.
Although
………..... .

……………………………………………………………….……….

4. It is over 10 years since his grandfather died .
His
grandfather
……………………………………………………………………………... .
The End
49

PHÒNG GD&ĐT
VĨNH TƯỜNG
MÃ ĐỀ 01

ĐỀ THI THỬ VÀO 10 NĂM HỌC 2016-2017
MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề)

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM
I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of
the others.
1. A. gallery
B. gemstone
C. government
D. Google
2. A. exchange
B. charity
C. challenge
D. brochure
3. A. father
B. weather
C. healthy
D. clothing
II. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the
others.
4. A. despite
B. dentist
C. destroy
D. describe
5. A. exhibition B. precaution
C. position
D. selection
III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in
each sentence.
6. These children, ________ parents work late, are taken home by bus.
A. their
B. that
C. whom
D. whose
7. “Thank you for your help, Judy.” – “_______.”
A. It’s my pleasure B. With all my heart
C. Never mind
D. Same to
you
8. Are you looking forward ________ abroad on your vacation?
A. to go
B. going
C. to going
D. you go
9. Remote controls are used ________with TV.
A. to interacting B. to interactive C. interact
D. to interact
10. Paris is the city ________ I have visited several times.
A. in which
B. which
C. where
D. in that
11. The surgeons tried their best to save his life, but unfortunately the operation
was_______.
A. succeeded
B. successful
C. unsuccessful D. success
12. They had to go home, ________?
A. had they
B. hadn’t they
C. didn’t they
D. did they
13. Although they are poor, they still live _________.
A. happy
B. unhappy
C. happily
D. happiness
14. We won’t go out ________ it stops raining.
A. if
B. unless
C. when
D. as
15. This house is ________ of the three.
A. old
B. older
C. oldest
D. the oldest
16. If you know where she lives, let me_________.
A. to know
B. knowing
C. know
D. knew
17. Who looks _______ your children when you are away from home?
50

A. after
B. for
C. to
D. at
18. What quality made him different _______ others?
A. from
B. for
C. with
D. in
19. All the houses in the area _________ immediately.
A. have to rebuild B. have to be rebuilt
C. had to rebuild D. has to be rebuilt
20. She asked me if I ________ a laptop computer the following day.
A. buy
B. bought
C. would buy
D. will buy
IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.
21. We reached the nearest village after walk for five hours.
MÃ ĐỀ 01
A. reached
B. the nearest
C. walk
D. for
22. I haven’t visited my grandparents when they returned to the countryside.
A. visited
B. when
C. returned
D. the countryside
23. I’d like buying a new dictionary but I don’t have enough money.
A. buying
B. new dictionary C. I don’t
D. enough money
24. I suggest that he will go to the doctor as soon as he returns from school.
A. suggest
B. will go
C. as soon as
D. returns
25. Her novel, that was published last month, is one of the best-sellers.
A. that
B. was published C. is
D. the best-sellers
V. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following
passage.
Garbage is what someone leaves behind that they do not want to use anymore.
It can also be called (26) ______ or rubbish. A definition of garbage is anything left
behind at a place (27) ______ you used to be, but are not anymore. In modern home
and businesses, however, garbage is normally separated and put where it can be (28)
______ and taken to a place designed to hold, burn, or recycle garbage.
Smoke is a cloud of very small, solid parts. It is made when (29) ______
something. Smoke can be bad because if it goes into the lungs of a person, it can kill
them. Most people think that they are always able to see smoke, but it can also be
(30) ______. (a thing that a person is not able to see)
26. A. waste
B. save
C. safe
D. stone
27. A. it
B. that
C. which
D. where
28. A. wrapped B. organized
C. collected
D. picked
29. A. firing
B. fighting
C. burning
D. chopping
30. A. invisible B. unmovable
C. unspeakable
D. insensible
VI. Read the following passage and choose the best answer for each question.
Yesterday I received a letter from my brother, Tim. He is in Australia. He has
been there for six months. Tim is an engineer. He is working for a big firm and he has
already visited a great number of different places in Australia. He has just bought an
Australian car and has gone to Alice Springs, a small town in the center of Australia.
He will soon visit Darwin. From there, he will fly to Perth. My brother has never
been abroad before, so he is finding this trip very exciting.
31. When did Tim go to Australia?
A. Yesterday
B. Six days ago C. Six weeks ago D. Six months ago
51

32. Tim works as a/an _______.
A. teacher
B. pilot
C. engineer
D. architect
33. Alice Springs is in the _______ of Australia.
A. north
B. south
C. east
D. center
34. Tim bought an _______ car.
A. Austrian
B. Australian
C. American
D. English
35. How will Tim get to Perth?
A. By plane
B. By car
C. By boat
D. By train
VII. Read the following passage and choose the best answer for each question.
Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a
month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for
my friend. Naturally, it was a great event for him. Finally, the days came. It was a fine
morning. We got up very early because we wanted to leave home after breakfast. We
made the journey by car. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the
beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought to
MÃ ĐỀ 01
spend
at least a few weeks at the seaside. If we could stay longer, so much better.
36. How long did the writer and his friend spend at the seaside?
A. a week
B. a few weeks
C. a month
D. a few months
37. Who went to the seaside the first time?
A. The writer
B. The writer’s friend
C. The writer’s family
D. The writer and his friend
38. What was the weather like on the day they started their journey to the seaside?
A. It was bad
B. It was rainy
C. It was snowy D. It was good
39. How did they travel to the seaside?
A. By car
B. By train
C. By bus
D. By air
40. When did they reach the seaside?
A. at 9 a.m.
B. at 12 o’clock C. at 4 p.m.
D. at 8 p.m.
B. PHẦN TỰ LUẬN
I. Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the
word in capitals.
1. Alexander G.Bell was one of the greatest _______. He invented the telephone.
(INVENT)
2. The next stage in the _______ of television is interactive TV. (DEVELOP)
II. Using the words given and other words, complete the second sentence so that
it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given. (Use
2-5 words in total)
1. I haven’t eaten the food like this before. (time)
→ This is the _______________________ the food like this.
2. If you don’t take care of those shoes, they won’t last for long. (look)
→ Unless you__________________________, they won’t last for long.
3. Do you know the girl with black curly hair? (who)
→ Do you know the girl _______________ hair.
III. “If you had a lot of money, what would you do with it and why?”
52

Write a paragraph of at least 100 words to answer the question
(Cán bộ coi khảo sát không giải thích gì thêm)

PHÒNG GD&ĐT
VĨNH TƯỜNG

HƯỚNG DẪN CHẤM SÁT HỌC SINH LỚP 9 (LẦN 4)
NĂM HỌC 2016-2017
MÔN: TIẾNG ANH

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm → 0,2 điểm/ 1 đáp án đúng)
MÃ ĐỀ 01
MÃ ĐỀ 02
MÃ ĐỀ 03
1. B
21. C
1. C
21. D
1. D
21. A
2. D
22. B
2. A
22. C
2. B
22. D
3. C
23. A
3. D
23. B
3. A
23. C
4. B
24. B
4. C
24. C
4. D
24. D
5. A
25. A
5. B
25. B
5. C
25. C
6. D
26. A
6. A
26. B
6. B
26. C
7. A
27. D
7. B
27. A
7. C
27. B
8. C
28. C
8. D
28. D
8. A
28. A
9. D
29. C
9. A
29. D
9. B
29. A
10. B
30. A
10. C
30. B
10. D
30. C
11. C
31. D
11. D
31. A
11. A
31. B
12. C
32. C
12. D
32. D
12. A
32. A
13. C
33. D
13. D
33. A
13. A
33. B
14. B
34. B
14. C
34. C
14. D
34. D
15. D
35. A
15. A
35. B
15. B
35. C
16. C
36. C
16. D
36. D
16. A
36. A
17. A
37. B
17. B
37. C
17. C
37. D
18. A
38. D
18. B
38. A
18. C
38. B
19. B
39. A
19. C
39. B
19. D
39. C
20. C
40. B
20. D
40. C
20. A
40. D
.
B. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm)
I. 0,4 điểm → 0,2 điểm/ 1 câu đúng
1. inventors
2. development
II. 0,6 điểm → 0,2 điểm/ 1 câu đúng
1. This is the first time I have eaten the food like this.
2. Unless you take care of those shoes, they won’t last for long
3. Do you know the girl who has black curly hair
III. 1 điểm
- Good organization: 0,2 điểm
53

- Good content: 0,2 điểm
- Good language skills: (0,2 điểm)

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
BY MR. MATHEW PHAM
TRIAL 16
Name :
……………………………
………..
Mark :……………../10

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT
NĂM HỌC 2017 - 2018
Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề
Ngày thi: 01 tháng 7 năm 2017
Đề thi gồm có 02 trang

PHẦN A: NGỮ ÂM (1.0 điểm)
I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. studies
B. burns
C. bears
D. picks
2. A. shared
B. pushed
C. parked
D. practiced
3. A. miss
B. little
C. child
D. listen
II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.
1. A. purpose
B. remote
C. control
D. respond
2. A. lesson
B. delay
C. wonder
D. pencil
PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4.0 điểm)
I. Chia động từ trong ngoặc cho phù hợp để hoàn thành các câu sau.
1. My brother(listen)………………..to music every night.
2. Look! The dogs (run)…………….…..after Nghia over there.
3. Mr. Mathew wishes all students (be)………………..always strong to study better.
4. Do you mind (not smoke)……………………in here?
5. If he came here today, we (feel)………………happier.
6. That laptop ( repair)…………………..at the moment.
7.So far he (write)……………………..one hundred books.
8. Tim always (blame)…………….……..his faults on the others.
II. Chọn một từ đúng trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.
1.Tim told Hoa he ……….. staying in Hilton Hotel then.
(is/was)
2.We were ………. ill because we had to stay at home.
(bad/badly)
3…………….. she is very short , she can play volleyball well.
(Though/Because)
4. The house ……………. I used to live in was sold last year.
(whom/which)
5.Peter and Marry have live here …………… 2004.
(in/since)
54

6. Air ………moved to Ha Noi two weeks ago
(polluted/pollution)
7.Nowadays women go out to work and become more…than they used to.
(independent/dependent)
8. We are waiting for the ………of his plane.
(arrive/arrival)
PHẦN C: ĐỌC HIỂU (2.5 điểm)
I. Đọc và chọn từ thích hợp trong ô dưới đây điền vào mỗi chỗ trống để hoàn
thành đoạn văn.
PRONOUNCING
EXCITED
BECAUSE
TELL
UNTIL
I went to Australia on a student program last year and I like to (1)_______you
about it. I was very (2)_______when I knew I was going to Australia because I had
never been there before. I didn’t think about the problems of speaking English
(3)_______I met my host family. At first I couldn’t communicate with them because
my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn’t much
used at all (4)_______we didn’t have real practice at school. Even though my
grammar was good, my pronunciation wasn’t. My problem is (5)_______ ‘l’ and ‘r’.
For example, Australian people often asked “What do you eat in Vietnam?” I wanted
to tell them that we eat rice, but they didn’t understand when I said “We eat rice”…
II. Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi dưới đây.
The Statue of Liberty, one of America’s most familiar images. It is located on
an island in New York Harbor. It is a symbol of freedom. It was a gift to American
people from French to show the friendship between the two nations. This is the
statue of a woman who is wearing a loose robe and a crown on her head. Her right
hand holds a burning torch, and her left hand holds a tablet with the date July, 4 th
1776 on it. The statue weighs 205 tons and it is 46 meters high. It stands on a stone
base. The base and the pedestal increase the height of the monument to 93 meters.
The statue was completed in 1884 in France, and then transported to America in
1886. Tourists can visit the statue from 9.30 a. m to 5 p. m daily except Christmas
Day.
1. Is the Statue of Liberty one of the most familiar image in America?
2. Where is the Statue of Liberty located?
3. What was written on a tablet that is on the Statue’s left hand?
4. How high is the statue?
5. When and where was it completed?
PHẦN D: VIẾT (2.5 điểm)
I. Chọn từ hoặc cụm từ gạch chân (A, B, C hoặc D) được sử dụng chưa đúng.
55

1. Mr. Mathew told to Mr. Hoan that he was going to have a picnic the next
week.
A
B
C
D
2. That house was building ten years ago.
A
B
C
D
3. No matter how intelligent he is, but he can not do thais exercise.
A
B
C
D
II. Dùng từ gợi ý để viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi so
với câu ban đầu.
1. Have they ever been to the Philipines?
=>
They……………………………………………………………………………………
…………?
2. “ We are learning English at this moment ” Hai said.
=> Hai
said………………………………………………………………………………….
3. As it doesn’t rain in winter, people in this area lack water.
=> It
doesn’t…………………………………………………………………………………
………
4. We must answer this letter immediately .
=> This letter……………………………………………………………..
…………………………..
5. I don’t have a bicycle.
=> I wish …..……………………………………………………….
…………………………
III. Sắp xếp các từ, cụm từ thành câu hoàn chỉnh.
1. will/ the / in / Nam / be / a / famous / teacher / future.
…………………………………………………………………………………………
……………..
2. / it / rained / yesterday afternoon, / we / played/ Though / soccer together
happily .
………………………………………………………………………………………
……………..
3.of/ the/ she/ best / fact / In / salary/ low,/ is/ spite/ that/ her/ try / her/ hard./will/
work/ to/
…………………………………………………………………………………………
……………….

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT
56